Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea de stânga trage şoferii pe dreapta

ro

26 Sep, 2013 10:59 1050 Marime text
După ce a pus biruri pe soţii şi chirii, USL se pregăteşte să îi biruiască şi pe şoferi. În noul cod rutier se anunţă amenzi halucinante, de mii de euro, cât salariul unui român pe un an întreg. În loc să construiască autostrăzi, USL vrea să jupoaie şi mai mult automobiliştii excedaţi de drumuri înguste, pline de curbe, gropi, căruţe şi tractoare, care din cinci în cinci kilometri traversează câte un sat. Pentru viteze mirobolante de 70 km/h, oamenii vor fi taxaţi mai mult decât preţul benzinei de la Cluj la Bucureşti. Vorba ministrului Stroe: cui nu-i convine, „e liber să nu mai circule”.

Ultima găselniţă: creşterea rovinietei cu 66%. În ţara cu cele mai puţine autostrăzi din UE raportate la întinderea teritorială, şoferii şi transportatorii vor suporta cea mai drastică scumpire a taxei pe drumuri; în mod evident, aceasta se va repercuta şi în preţul mărfurilor transportate rutier.

Partidul Mişcarea Populară se opune ferm oricărei creşteri a fiscalităţii. Românii nu trebuie penalizaţi fiindcă un guvern ineficient şi iresponsabil este incapabil să atragă fonduri europene sau investiţii, să reducă evaziunea fiscală şi risipa din sistemul public.

Cerem guvernului PNL-PSD să renunţe la creşterea punctului de amendă şi a preţului rovinietei mai mult decât o justifică inflaţia. Siguranţa rutieră creşte construind drumuri bune, nu persecutând şoferii.

Eugen Tomac
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii