Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRO AGRO recomandă producătorilor agricoli noile standarde de calitate Global G.A.P

ro

04 Feb, 2014 17:45 1879 Marime text
PRO AGRO, în calitate de Partener al primei conferințe organizate în România pe tema ‘’Standardele de calitate în agricultura românească, față de standardele internaționale din domeniul agriculturii’’, sprijină inițiativa organizatorilor de a aduce în atenția producătorilor agricoli noile certficări GlobalG.A.P. Evenimentul va avea loc în data de 25 februarie 2014, la Phoenicia Grand Hotel - Bucuresti si este organizat de INAQ Consulting împreuna cu EWA-BIS International.
 
Alex Jurconi, președinte PRO AGRO: “ GLOBALGAP a devenit o referință cheie privind Bunele Practici Agricole (Good Agricultural Practices  - GAP) în piața mondială. Scopul principal al GLOBALGAP este de a recâștiga încrederea consumatorilor față de modul de producere a alimentelor în cadrul fermelor prin minimizarea efectelor devastatoare ale proceselor agricole asupra mediului, reducerea substanțelor chimice folosite și asigurarea unei abordări responsabile a sănătății și securității lucrătorilor, cât și a bunăstării animalelor.”
 
GlobalGap este standardul cel mai des utilizat în sectorul agricol pentru a dovedi respectarea normelor și utilizarea celor mai bune practici în cadrul activității desfășurate, și reprezintă un corespondent al HACCP din industria alimentară. Obținerea de către producători a unui certificat conform acestui standard este solicitată mai ales de marile lanturi de hypermarketuri, de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție și este o condiție contractuală obligatorie.
.
GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut la nivel internațional pentru producția agricolă, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensivă și de colaborare cu experți din industrie, producători și comercianți din întreaga lume. Scopul urmărit este acela ca producția agricolă sigură și durabilă să fie în avantajul fermierilor, comercianților și consumatorilor din întreaga lume.
 
Participantii la Conferinta vor beneficia de gratuitate în privința taxei și vor avea ocazia să afle de la cei mai buni specialiști cum îndeplinește agricultura românească cerințele pieței globale și care sunt cerințele comercianților pentru producătorii locali.
 __________________
Partenerii: PRO AGRO, Camera de Comerț și Industrie Francezo-Romană și Camera de Comerț Româno-Olandeză.
Sponsorii principali: Bureau Veritas, Toyota, Ferma Stoian, Rina Group.
Partenerii media: Ferma Media Group, Info Ferma, Info Aliment, Ziare.com, business 24.ro, Lumea Satului și Agro TV.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii