Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialogul surzilor risca sa duca Romania in faliment

ro

27 Jun, 2012 16:37 1675 Marime text

Dialogul surzilor risca sa duca Romania in faliment

Patronatul Roman ia act de declinul economic in care se afla Romania si care pare a fi o nuca mult prea tare atat pentru fostii, cat si pentru actualii guvernanti.
 Riscurile ca Romania sa intre in recesiune este unul mult mai mare decat aparentele lasate si lansate prin canalele mass media, iar mediul de afaceri autohton se vede obligat din ce in ce mai mult sa aprofundeze nu strategii de dezvoltare economica pe termen mediu si lung, ci, mai nou, legea insolventei si a falimentului.
Fara a avea o comunicare bazata pe solutii si strategii de relansare economica cu oamenii de afaceri, Guvernul Romaniei adopta politica strutului si prefera sa continue dialogul surzilor amplificat de fosta guvernare portocalie.
Daca PDL inca mai cauta explicatii la dezastrul din alegerile locale, invingatorii USL prefera sa se acopere deja cu laurii victoriei si, in spatele usilor inchise sa caute strategii de iesire din criza a factorului distructiv numit plagiat. In tot acest timp, investitorii romani sau straini, trag oblonul peste afaceri cu potential invocand, si pe buna dreptate conditiile economice dure din zestrea PDL, pe care si actuala putere pare sa si le insuseasca.
Fiscalitatea excesiva, evaziunea fiscala, TVA de 24% sau alti astfel de factori distructivi unei economii liniare, se dovedesc a fi si astazi elemente „de dezvoltare strategica” a actualilor ocupanti de fotolii ministeriale de la Palatul Victoria.
Daca nici astazi,in al douasprezecelea ceas, guvernantii si chiar si analistii politico-economici nu iau in calcul  ca patronatele reale si sindicatele sunt cureaua de transmisie catre societatea civila a relatiilor de dialog social cu mediul politic, consideram ca intreaga clasa politica va trebui sa isi asume un dezastru economic ce va pune Romania pe harta falimentului alaturi de Grecia.
Nu mai este o necunoscuta pentru nimeni relatia inghetata dintre politic si patronate sau sindicate din ultimii ani.
 Atat noi cat si sindicatele am avut multe intalniri cu membrii nostri la nivel judetean, regional si national la care au participat foarte multi romani inclusiv politicieni, dar fara a exista un ecou si mai ales o coordonata viabila in relansarea economica.
Sprijinul politic rezumandu-se in proportie de 100% doar la vorbe-n vant si promisiuni fara acoperire.
„Consider ca partenerii de dialog social au cel mai mare impact in  societatea civila.
Politicienii nu mai au credibilitate in randul populatiei si mult mai grav, in randul oamenilor de afaceri.Practic , in ultimii ani a existat un razboi, o lupta continua a guvernului cu Partenerii Sociali. Pe de alta parte, cred cu tarie ca pana acum am asistat la o sfidare si o demonstratie de forta din partea Politicului.
Rezultatul partial in alegeri s-a vazut si inca nu s-a terminat. Sfidarea , inganfarea, infatuarea, nu vor putea sa conduca decat la un singur rezultat : FALIMENTUL.
Am fost si suntem de buna credinta si ne dorim respectarea Constitutiei si a Legilor Europene care stabilesc relatiile de dialog social.
Este atat de simplu sa creezi un mediu de pace sociala chiar in conditii de criza.
Consideram ca economia  Romaniei va intra in normalitate numai atunci cand politicile macro-economice vor fi stabilite si asumate impreuna cu Patronatele si Sindicatele Reale si Reprezentative” sustine Gheorghe Naghiu, presedintele Patronatului Roman.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii