Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tancuri si echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA sosesc în Europa

ro

17 Aug, 2015 16:10 617 Marime text
STUTTGART, Germania (17 august 2015) – Infanteria Marină a SUA are acum tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere în Europa, pentru a susţine aliaţii NATO şi partenerii internaţionali.

Armamentul greu a sosit la Bremerhaven, în Germania, duminică, şi urmează să ajungă în Bulgaria. Tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere vor fi încărcate în trenuri şi transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor noştri internaţionali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză.

Folosind acest echipament, infanteriştii marini se vor antrena alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, sporind capacităţile tuturor de folosire a armelor întrunite şi a tacticilor anti-blindaj. Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătăţit comunicarea şi coordonarea cu forţele aliate şi partenerii”, a declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa şi Africa. „Drept rezultat al acestei colaborări şi coordonări, diversele agenţii şi organizaţii implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existenţa alteia după ce se petrece o criză.”
The Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.

Pentru mai multe informaţii despre Compania de Arme Întrunite, contactaţi-l pe căpitanul Richard Ulsh, director de comunicare, Corpul de Infanterie Marină a SUA din Europa şi Africa, la richard.ulsh@usmc.mil sau la telefon +49 (0)703 115 3598. Pentru mai multe informaţii despre Black Sea Rotational Force, vă rugăm s-o contactaţi pe locotenent Monica Witt, responsabil relaţii publice, la monica.witt@usmc.mil sau la telefon +34 646 049 211.
 
-USMC-

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii