Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 800 de participanti au luat startul Triathlon Challenge Mamaia 2013

ro

12 Sep, 2013 12:48 1414 Marime text
Bucuresti, 11 septembrie 2013         
 
Clubul Sportiv smartatletic a organizat sambata, 7 septembrie 2013 cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est – Triathlon Challenge Mamaia. Concursul a strans la start peste 800 de participanti, un numar record pentru o competitie de triatlon din Romania.
 
„Din punctul nostru de vedere cea de a V-a editie a Triathlon Challenge Mamaia a fost un succes, atat din perspectiva numarului de participanti, cat si din prisma resurselor investite in organizarea competitiei,” a declarat Vlad Stoica, presedintele Clubului Sportiv smartatletic.
 
Concursul de anul acesta a venit cu multe noutati si surprize pentru participanti, iar cei mai buni dintre ei au fost rasplatiti cu premii substantiale. „Valoarea totala a premiilor a fost de peste 10.000 Euro, din care premii cash in valoare de 5.000 Euro, la care s-au adaugat premii speciale si premii in produse, la categoriile de varsta,” a completat reprezentantul smartatletic.
 
Triathlon Challenge Mamaia 2013 a fost o editie aniversara, speciala, un concurs cu un concept reinventat si organizat la cele mai inalte standarde internationale. Inot, ciclism si alergare au fost cele 3 discipline la care concurentii au luat startul cu entuziasm. Traseul a fost unul nou, ciclismul fiind separt de alergare pentru un plus de siguranta si competitivitate.
 
Probele la care au luat parte participantii au fost: supersprint (400 m inot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare), sprint si stafeta sprint (750 m inot + 18 km ciclism + 5 km alergare), olimpica si stafeta olimpica (1.500 m înot + 36 km ciclism + 10 km alergare).
 
Pe distanta olimpica s-au impus sportivii Ciprian Balanescu, Alex Diaconu si Mihai Baractaru la masculin, iar la feminin, Jakab-Benke Hajnalka, Edit Medveczky si Ioana Diaconu. La distanta Sprint, primii sositi la finish au fost la feminin, Balan Andreea, Soos Fanni si Manac Antoanela, iar la masculin, Daniel Attila, Simon Gergo si Grigore Andrei.
 
„Triathlon Challenge este conceput ca o competitie sportiva de masa, accesibila tuturor, indiferent de varsta si de pregatire. Astfel, anul acesta peste 400 de participati au terminat pentru prima data un triatlon complet, iar numarul lor creste de la o editie la alta,” a adaugat Vlad Stoica.
 
Participare internationala la Triathlon Challenge
 
Intre cei peste 800 de participanti care s-au intrecut la acesta competitie sportiva de masa, de la copii pana la varstnici, Triathlon Challenge Mamaia s-a bucurat de prezenta atletilor de la cluburi sportive si federatii internationale. Dintre acestea enumeram, Federatia Turca de Triatlon, prezenta cu 8 atleti, Clubul Daljan - Ruse din Bulgaria, dar si reprezentati din Ungaria, Germania, Grecia, Polonia, Finlanda si Norvegia.
 
La aceasta participare internationala deosebita se adauga mari sportivi din tara (Razvan Florea – primul inotator roman care a castigat o medalie olimpica pentru Romania la masculin si Alex Ciocan - multiplu campion national la cliclism), oameni de media, directori de multinationale si companii mari si mijlocii, 4 echipe de bloggeri din toata tara, dar si multi iubitori ai sportului si miscarii in aer liber.
 
„Principalul obiectiv pentru 2014 este sa atingem un numar de peste 1000 de participanti si sa oferim in continuare un concurs sportiv de calitate pentru toate categoriile de persoane,” a mentionat presedintele smartatletic.
 
Anul acesta Triathlon Challenge Mamaia s-a desfasurat cu sprijinul partenerilor de nadejde: Orange, Skoda, Hotel Vega, Castrol, AspaCardio, Coca-Cola, Anima, PowerBar, Felt si Tyr, Rexona, Centaur.
Triathlon Challenge Mamaia este un eveniment cu traditie, organizat de smartatletic.
 
Despre Clubul Sportiv  smartatletic
Clubul Sportiv smartatletic este o asociatie cu structura polisportiva, afiliata Federatiei Romane de Ciclism & fondatoare a Federatiei Romane de Triatlon (aprilie 2012).
Misiunea smartatletic este organizarea, dezvoltarea si promovarea triatlonului, ciclismului (sosea, urban, MTB, cicloturism) si a sporturilor inrudite ca elemente sportive de masa, tehnice si educationale, promovand totodata spiritul civic si de fair-play.
Pana in acest moment, smartatletic a organizat peste 25 de evenimente sportive, printre care cele mai importante au avut profil de triatlon, maraton international, fit camp, turneu de polo, corporate camp, semimaraton international, maraton de natatie, cros, festival de sport in aer liber. Mai multe detalii pe www.smartatletic.ro & www.facebook.com/smartatletic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii