Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii sunt capabili să tipărească obiecte. ECDL susţine 3D Printing în şcoală

ro

12 Jun, 2015 20:29 1655 Marime text
O altă grupă de liceeni din Bucureşti sunt absolvenţii cursului de 3D Printing iniţiat de ECDL ROMANIA, cu sprijinul ENEVO Group. Astăzi, i-am felicitat pe elevii de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, împreună cu Ministerul Educaţiei, care susţine demersul de învățare a noilor tehnologii, chiar în cadrul şcolii.
Accesul la educaţie digitală în mod formal şi structurat poate să asigure dobândirea competențelor IT de către tineri, o condiție obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunităţilor digitale de astăzi.
 
13 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din capitală au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare şi imprimare 3D prin proiectul Liceenii învaţă 3D Printing, iniţiat de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group. Proiectul debutase la începutul anului cu o grupă pilot la un colegiu cu profil tehnic. Şi în această etapă, timp de o lună, liceenii de la Vianu, profil teoretic, s-au întâlnit cu specialiştii ENEVO, având posibilitatea să aplice efectiv teoria, reuşind să imprime 3D propriile obiecte concepute.
 
Vineri, 12 iunie, am marcat finalizarea cursului la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu alături de Ministerul Educaţiei, reprezentat de dna. Nuşa Dumitriu-Lupan, Inspector General, care a declarat că ”există toate premisele ca acest proiect să se continue. Un proiect, dacă se limitează numai la o zonă, cum ar fi capitala, nu îşi dovedeşte eficienţa. În toată ţara există elevi pasionaţi, capabili să utilizeze tehnologia şi trebuie să ne preocupe egalitatea de şanse.” La eveniment s-a discutat despre o posibilă introducere în curriculumul şcolar Tehnologia Informaţiei a unor teme care vizează imprimarea 3D sau crearea unui modul opţional pentru anumite profiluri şi specializări din liceu şi şcoli profesionale.
 
Alături de absolvenţi şi alţi elevi şi profesori interesaţi, am asistat la o sesiune de demostraţii 3D printing, reacţiile fiind entuziaste:”Din moment ce noi am reuşit într-o lună să facem asemenea produse finite, gândiţi-vă ce am putea să facem dacă am studia aşa ceva la liceu.” – Sorina, absolventă curs.
“Îmi doresc ca elevii participanţi la curs, pe viitor, să explice altor elevi din şcoală cum anume funcţionează o imprimantă 3D şi ne dorim să avem o astfel de imprimantă în şcoală.” – Corina Vinţ, Director Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu.
 
Reprezentanţii ECDL şi-au exprimat astăzi interesul de a dezvolta modulul de imprimare 3D, promovând introducerea acestuia în şcoli ca opţional, pe măsură ce tehnologia inovativă ajunge tot mai aproape de utilizatori.
 
În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, susţinerea proiectului Liceenii învaţă 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea ca niciodată să nu se deblocheze pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.
 
Despre ECDL ROMANIA
 
Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent 14 milioane de persoane înregistrate în program.
În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.
Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii