Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a Atelierului de Scenaristică SECVENŢE

ro

16 Sep, 2013 14:10 1431 Marime text
Asociaţia culturală Secvenţe în parteneriat cu Saga Film anunţă începerea înscrierilor pentru cea de-a treia ediţie a Atelierului de Scenaristică SECVENŢE. Până pe 30 septembrie 2013, toţi cei care au scris un scenariu de lungmetraj ficţiune pot să-l înscrie la acest atelier în care se realizează consultări individuale cu tutorii Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, cursuri intensive, studii de caz şi pitching de proiecte.
 
Ediţia a III-a se va întinde pe o perioadă de şase luni (octombrie 2013 - martie 2013) şi va fi împărţită în trei sesiuni a câte patru zile, între care se vor desfăşura consultări online. La finalul atelierului toate proiectele vor fi prezentate producătorilor de film autohtoni în cadrul unei sesiuni de pitching.

Atelierul se adresează tuturor celor care au idei originale, capabili să le transpună într-un scenariu de lungmetraj. Calitatea scenariilor, potenţialul autorilor şi diversitatea genurilor vor fi criteriile care vor sta la baza selecţionării participanţilor. Astfel, sunt încurajaţi să se înscrie atât scenariştii cu experienţă, cât şi cei care se află la începutul carierei. Cei care nu au un scenariu de lung metraj finalizat, pot să se înscrie cu un outline şi cel puţin două secvenţe dezvoltate.

Vor fi selectaţi 8 participanţi care, sub îndrumarea tutorilor Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu vor lucra la analizarea, rescrierea şi finalizarea acestor scenarii. Răzvan Rădulescu este un scenarist consacrat, sub a cărui semnătură se află filmul Poziţia Copilului, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013. De asemea, el este scenaristul unor filme regizate de Cristi Puiu, precum Marfa şi banii şi succesul internaţional Moartea domnului Lăzărescu. A fost consultant de scenariu pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile al lui Cristian Mungiu şi Autobiografia lui Nicolae Ceuşescu, de Andrei Ujică.  În 2009 a regizat primul său lungmetraj, Felicia înainte de toate (scris şi regizat împreună cu Melissa de Raaf). Din 2005 predă la Hochschule fur Gestaltung în Germania şi la ESAV Marrakech, iar de doi ani este tutor la TorinoFilmLab. Împreună cu Alexandru Baciu a scris Hîrtia va fi albastră, Boogie şi Marţi, după Crăciun ale lui Radu Muntean şi filmul regizat de Constantin Popescu Jr., Principii de viaţă. Alexandru Baciu a regizat, împreună cu Radu Muntean, documentarul Vorbitor.

Înscrierile pentru Atelierul Secvenţe – Ediţia a III-a,  au loc până pe 30 septembrie 2013, urmând ca până la data de 14 octombrie 2013 să fie anunţate numele celor opt participanţi. Mai multe detalii despre înscriere, program şi regulamentul complet pot fi găsite pe site-ul www.ateliersecvente.ro.

 La cea de-a doua ediţie a atelierului SECVENŢE, care s-a desfăşurat între septembrie
2012 şi mai 2013, unul dintre scenarii a fost ales ca şi câştigător de către Saga Film şi Raluca Manescu, autorul scenariului, a fost premiată cu 5.000 de euro.  Din cauza retragerii unuia dintre finanţatori, toate resursele vor fi canalizate înspre organizarea atelierului, şi la ediţia a III-a nu se va acorda nici un premiu.

Atelierul este organizat de Asociaţia culturală SECVENŢE, în parteneriat cu SAGA FILM, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei. Parteneri media: Liternet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, CinemaRX, Feeder şi Brands & Bears.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii