Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VINUL.Ro - Lansare "Povestiri carciumaresti"

ro

22 May, 2010 16:16 2235 Marime text

_mg_0777_resize_des.jpg"Povestiri cârciumărești" este titlul celei mai recente cărți despre dedesubturile restaurantelor lansată la București de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro. Autorii - jurnalista Alina Matei și somelierul Sergiu Mihail Nedelea - realizează în acest volum nu doar o incursiune în "bunele" sau "mai puțin bunele" practici din industria ospitalității de la noi: cartea reprezintă atât o colecție de "legende urbane" demontate sau explicitate, cât și una de studii de cazuri de succes.

_mg_0742_resize.jpgSunt abordate aspecte din interacțiunea cotidiană a clientului cu restaurantele (personaje precum "cârciumarul comunist", "ospătarul indolent", un dicționar de termeni uzuali, o discuție despre mărimea și necesitatea tips-ului, un cod de bune purtări ale clientului și ospătarului, câteva conflicte uzuale și cele mai bune căi de rezolvare ale lor, metode de gestionare și de motivare a resursei umane în localuri etc).

_mg_0639_resize.jpgAutorii realizează și o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor "rețete de succes" : de la restaurante-obiectiv turistic, precum "Caru cu Bere", la restaurante de rețea precum "La Mama", restaurante "de cartier" sau restaurante de familie, ca "Violeta's Vintage Kitchen", firme specializate în catering ori restaurante de hotel.

img_0516j_resize.jpgLansarea, desfășurată la Restaurantul Ginger din București, s-a bucurat de o numeroasă asistență din industria vinului și a restaurantelor din Capitală și a fost însoțită de o degustare de vinuri - californiene (Gallo), spaniole (Marques de Riscal), italiene (Vino Nobile di Montepulciano Cecchi) și australiene (Peter Lehmann) - și de digestive Underberg și Unicum, din portofoliul Heinrig Distribution.

Cartea, apărută la Editura Business Adviser, costă 30 lei și va fi disponibilă, pentru început, sub formă de ofertă specială la abonamentele (100 lei / an) la ediția tipărită a revistei Vinul.Ro, contractate prin intermediul website-ului Vinul.Ro.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MosleyAlma26 22 Dec, 2010 05:38 If you are in uncomfortable position and have got no money to get out from that point, you will require to receive the mortgage loans. Just because that will aid you for sure. I take sba loan every year and feel OK just because of it.