Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua ediție a Proiectului Etică Organizațională și Integritate în MAI debutează printr-un stagiu de formare a tinerilor polițiști

ro

08 May, 2017 13:23 3713 Marime text
Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), Direcția Generală Management Resurse Umane prin Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău (CMPS), Direcția Generală Logistică, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România, organizează a doua ediție a Proiectului “Etică organizaţională și integritate în M.A.I.”. Proiectul este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne, având drept obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul deprinderii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.
Debutul activităților din acest an se realizează cu un stagiu de formare ce are loc în perioada 8-10 mai a.c. la Hanul Gabroveni, sediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, stagiu la care participă 25 de polițiști aflați la început de carieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General pentru Imigrări.
La cele 16 serii ale proiectului din acest an vor participa 300 de polițiști din domeniile poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și din încadrare directă și 40 de manageri nemijlociți ai acestora, care vor beneficia de expertiza unor lectori reputați din instituțiile M.A.I., dar și din afara ministerului, printre care cms. şef. dr. Şinca Florin - I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, Gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma - preşedinte Asociaţia ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist etc.
Aceștia vor urmări, pe parcursul întâlnirilor organizate cu participanții, formarea tinerilor poliţişti în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei corecte a debutanților, ceea ce va conduce la integrare profesională și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori comportamentale. În context, managerii participanți vor avea drept sarcină monitorizarea activității tinerilor poliţişti pe care îi au în subordine în vederea unei evaluări în baza criteriilor ce stau la baza proiectului.
Proiectul “Etică organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediția din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii