Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stabilirea gradelor de complexitate pentru un volum de munca optim

ro

17 Dec, 2009 17:24 1670 Marime text

17 decembrie 2009

COMUNICAT

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, azi 17 decembrie 2009, că se impune stabilirea valorii complexităţii tuturor cauzelor, în cadrul aplicaţiei Ecris 3.0, ca element determinant pentru punerea în aplicare a proiectului privind stabilirea volumului optim de muncă al judecătorilor.
Volumul optim de muncă pentru instanţe a fost stabilit, potrivit proiectului pentru stabilirea volumului optim de muncă al judecătorului, la limita de 3960 de puncte/judecător. El se raportează la punctajul rezultat în funcţie de gradul de complexitate ale cauzelor, stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru fiecare obiect ataşat aplicaţiei Ecris 3.0.
Nomenclatorul de obiecte ale aplicaţiei Ecris 3.0 a suferit completări, ca urmare a modificărilor de natură legislativă, astfel încât este necesar, ca acestora, să le fie atribuite noi grade de complexitate, în vederea repartizării aleatorii a cauzelor şi pentru evidenţierea volumului de muncă al fiecărui judecător.
Deşi iniţial, atribuirea gradelor de complexitate, pentru noile obiecte cu care a fost completată aplicaţia Ecris 3.0 a fost amânată în vederea implementării aplicaţiei Ecris 4.0, la cererea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, în prezent necesitatea rezultă din derularea în bune condiţii a proiectului privind stabilirea volumului optim de activitate al judecătorului.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii