Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un afacerist din Constanța care aducea pui congelaţi din Bulgaria a fost trimis în judecată (Document)

ro

13 May, 2021 00:00 3069 Marime text
  • George Dan Fătu este suspectat că, în calitate de asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL, ar fi omis evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale derulate cu SC Geocor Trade IMP EXP SRL, din perioada iulie-august 2013, reprezentând venituri totale de 310.407 lei și cu SC Tomis Energy SRL, reprezentând venituri totale de 873 lei“.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui George Dan Fătu, din Constanța, fost asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL.

Conform platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 12 mai 2021, SC Ferguson Concept SRL este radiată.

Mai mult decât atât, tot potrivit platformei Confidas.ro, George Dan Fătu a mai fost asociat, deținând 50 % din capitalul social, în SC Columna Tours SRL (radiată) (firmă înființată în luna septembrie 1997), în Fix Services Distrib SRL, (radiată) (firmă înființată în luna martie 2004), și în SC Trafic Systems SRL (radiată) (firmă înființată în luna februarie 2005).

În Columna Tours S.R.L. și în Fix Services Distrib SRL, George Dan Fătu a fost partener de afaceri cu Maria Cojanu. Asta în timp ce în SC Trafic Systems SRL, Fătu a avut-o ca asociat pe Monica Fotu, conform Confidas.ro.

În prezent, Monica Fotu figurează ca asociat în SC Black Box Toner S.R.L., din București.

Revenind la dosarul penal instrumentat de procurori, conform rechizitoriului, „în sarcina inculpatului George Dan Fătu faptul că, în calitate de asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL, a omis evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale derulate cu SC Geocor Trade IMP EXP SRL, din perioada iulie-august 2013, reprezentând venituri totale de 310.407 lei și cu SC Tomis Energy SRL, reprezentând venituri totale de 873 lei“.

Astfel, a fost creat, mai arată procurorii, „un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 52.926 lei, reprezentând impozit pe veniturile microîntreprinderilor în sumă de 9.338 lei și TVA în sumă de 43.588 lei“.

Dosarul penal a fost trimis spre soluționare instanței competente, respectiv Tribunalul Constanța.

Din materialul probator administrat în cauză rezultă următoarele:

La data de 16 mai 2014, a fost înregistrată în evidenţa cauzelor penale ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sesizarea penală nr.3166/2014
formulată de ANAF - AJFP Constanţa, prin care se solicită a fi efectuate cercetări faţă de reprezentanţii SC Ferguson Concept SRL sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art.9 alin.1 lit. b din Legea 241/2005 și a infracțiunii prev și ped de art 4 din Legea 241/2005 reţinându-se în sarcina acestora că în anul 2013, nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate aferente valorificarii achiziţiilor intracomunitare de pui congelaţi din Bulgaria din lunile iulie şi august 2013.

De asemenea, la data de 10 noiembrie 2014, a fost înregistrată în evidenţa cauzelor penale ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sesizarea penală nr.9524/2014 formulată de ANAF-AJFP Constanţa, prin care se solicită a fi efectuate cercetări faţă de reprezentanţii SC Ferguson Concept SRL sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală (...), reţinându-se în sarcina acestora că în anul 2013, nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile realizate din operaţiunile desfăşurate cu 12 societăţi comerciale fiind produs un prejudiciu în dauna bugetului general consolidat al statului în cuantum de 426.760 lei.
 

Sesizările penale reunite într-un dosar

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța din data de 06.02.2020, cele două cauze au fost reunite sub număr unic de dosar 526/P/2014.

În vederea stabilirii situaţiei financiarcontabilă a SC Ferguson Concept SRL, în data de 29.10.2013, comisarii Gărzii Financiare Constanţa sau deplasat la domiciliul fiscal al SC Ferguson Concept SRL, respectiv în mun. Constanţa, str. ...,
jud. Constanţa, unde la momentul verificării nu se află nicio persoană cu care să fie luată legătura cu privire la operatorul economic vizat.


Geocor Trade și Tomis Energy

Strict informativ, Geocor Trade Imp-Exp SRL a fost înființată în 2001 și are sediul social în Constanța, Sola 123. Asociat unic și administratorul firmei este Leonard-Cristian Nedelcu. Domeniul de activitate principal este reprezentat de „comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne“.

Compania Geocor Trade Imp-exp S.R.L. a încheiat 1631 contracte de achiziții publice în valoare totală de 192.950.240,55 lei.

Tot informativ, Tomis Energy SRL (cu obiect de activitate comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei), cu sediul social în municipiul Constanța, strada Soveja, a fost înființată în 2006 și este condusă de Cocuz Mariana și de Cocuz Vicenţiu Sorin, fiecare deținând câte 50 % din capitalul social.

Compania Tomis Energy S.R.L. a încheiat 266 contracte de achiziții publice în valoare totală de 85.988,80 RON.

Rechizitoriul complet poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și

O companie din Constanța va livra produse din carne Direcției pentru Protecția Copilului Tulcea. Cine sunt restul furnizorilor

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii