Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind vizita de evaluare GRECO la Consiliul Superior al Magistraturii

ro

21 May, 2015 18:43 922 Marime text
Astăzi, 21 mai 2015, conducerea și membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, împreună cu reprezentanți ai Inspecției Judiciare și Institutului Național al Magistraturii, au primit vizita echipei de evaluare a Grupului de state împotriva corupţiei (GRECO), constituit la nivelul Consiliului Europei.

Vizita s-a desfăşurat în cadrul celei de-a patra runde de evaluare, care are ca temă prevenirea corupţiei în rândul membrilor Parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate aspecte referitoare la misiunea Consiliului Superior al Magistraturii, independenţa sistemului judiciar, principalele acţiuni derulate în limitele de competenţă, structura şi principalele atribuţii ale Consiliului şi ale instituţiilor aflate în coordonarea sa, respectiv Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri.

Totodată, Consiliul și-a reafirmat poziția de susținere și consolidare a măsurilor privind integritatea în cadrul sistemului judiciar.

Au fost evidențiate rezultatele concrete privind independenţa justiției, demersurile şi acţiunile privind procedura de recrutare a magistraţilor, responsabilizarea acestora, programele de formare în domeniul eticii și deontologiei profesionale, măsurile luate împotriva actelor de corupţie din sistem și susţinerea capacităţii instituţionale a DNA.

În același cadru, a fost subliniată contribuţia CSM în cadrul Platformei de cooperare pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie şi a proiectului derulat împreună cu Consiliul Judiciar din Olanda pentru înfiinţarea unui Consiliu de integritate şi a unei reţele de consilieri de integritate.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii