Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:24 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - CSM Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a magistraţilor Tănăsescu Ileana Daniela, Secan Bogdana Ligia, judecători în cadrul Tribunalului Bucureşti şi Jica Antonela Alis, judecător în cadrul Judecăt

ro

23 Sep, 2015 15:40 824 Marime text
În şedinţa din data de 23 septembrie  2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Tănăsescu Ileana Daniela, Secan Bogdana Ligia, judecători în cadrul Tribunalului Bucureşti şi Jica Antonela Alis, judecător în cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Tănăsescu Ileana Daniela, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelaşi act normativ - „ …întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Secan Bogdana Ligia, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelaşi act normativ - „…întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Jica Antonela Alis, judecător în cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor … ”.
 
 Hotărârile pronunţate de Secţie pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii