Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:08 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - CSM

ro

09 Sep, 2015 16:35 548 Marime text
Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a  magistraţilor Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu, Sărmăşanu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Fălticeni şi Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba
 
 În şedinţa de azi, 9 septembrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva următorilor magistraţi: doamna Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu, doamna Sărmăşanu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Fălticeni şi domnul Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba.
În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu, sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor… “.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Sărmăşanu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Fălticeni, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) raportat la art. 991 din acelaşi act normativ - “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă “.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat  domnului Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba, sancţiunea disciplinară constând în  “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ -  “încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii “.
 Hotărârile pronunţate de Secţie pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii