Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zamfirescu Racoţi Predoiu câștigă în instanţă litigiul pentru Asocierea condusă de SAFEGE S.A. împotriva Compania Apa Braşov S.A.

ro

16 May, 2012 19:20 1201 Marime text

Bucureşti, 16 mai 2012: Societatea de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) a obținut o soluție irevocabilă favorabilă în litigiul în care a reprezentat Asocierea S.C. Safege S.A., AECOM Ingenieria S.R.L. și Artelia Romania S.R.L., după doar două luni de la data inițierii procedurii de contestație. În data de 26 ianuarie 2012, Compania Apa Brașov S.A., în calitate de Autoritate contractantă, a comunicat Asocierii respingerea ofertei depuse de aceasta în cadrul procedurii de achiziție publică organizată pentru atribuirea contractului "Asistenţa Tehnică pentru Managementul Proiectului - Reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţul Braşov", apreciind că este neconformă.

Contestația formulată împotriva deciziei Autorității contractante în numele Asocierii a fost admisă, prin decizia din 29 februarie 2012, prin care, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a obligat Compania Apa Braşov SA să continue procedura, prin reevaluarea ofertei depuse de Asociere şi cu înlăturarea motivelor de respingere a ofertei avute în vedere anterior.

Plângerea formulată împotriva acestei decizii de către ofertantul declarat câștigător anterior a fost respinsă în mod irevocabil, prin decizia pronunțată de Curtea de Apel Brașov la începutul lunii aprilie. Această decizie a fost urmată, la doua săptămâni, de încheierea contractului de achiziție publică.

Soluția obținută pentru Asocierea condusă de Safege ne bucură, în mod firesc, din perspectiva succesului obținut pentru clientul nostru. Mai există însă un aspect care se impune a fi remarcat: durata de soluţionare a acestei cauze, perspectiva din care această speţă reprezintă un vis frumos. CNSC a soluţionat plângerea în o lună de la data deciziei de descalificare a autorităţii, iar Curtea de Apel Braşov a soluţionat plângerea în următoarele 6 săptămâni. Iată deci că dezideratul celerităţii devine realitate, dacă rolul instanţei permite acest lucru", a declarat dr. Cosmin Vasile, partener Zamfirescu Racoți Predoiu.

Zamfirescu Racoţi Predoiu deţine unul dintre cele mai puternice departamente de litigii din România, cu un portofoliu complet de soluţionare a disputelor şi o echipă de 29 de litigatori şi arbitri cu experienţă.

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar, drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 40 de avocați dintre care cinci parteneri - Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

Departamentul de Comunicare

SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii