Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 20 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profi preia magazinele Al Comsib

ro

23 Feb, 2012 02:07 1063 Marime text
Timisoara, Februarie 22, 2012 - Numarul magazinelor de proximitate PROFI a sporit brusc astazi, odata cu preluarea unei apreciate retele de retail din Sibiu: Al Comsib. Aceasta actiune corespunde planurilor PROFI de mentinere a unui ritm de crestere ridicat, la retea urmand sa se mai adauge inca cel putin 25 de noi magazine in acest an.

"Vom pastra personalul Al Comsib, caci una din dorintele noastre este sa oferim locuri de munca oamenilor valorosi, iar pentru o vreme cele sase magazine vor continua sa actioneze sub actualul lor nume," a declarat Directorul general PROFI Rom Food,Pawel Musial. "Ceva mai tarziu, in cursul acestui an, vom aduce si sortimentatia PROFI, mentinand totodata cele mai apreciate dintre produsele Al Comsib."

"Ambele parti au inteles acesta tranzactie ca pe o oportunitate, asa ca negocierile cu Al Comsib s-au desfasurat fara dificultati", a afirmat Carel Bruseker, Director financiar PROFI, cel care a negociat tranzactia. "In ultima instanta, rezultatul ne bucura si pe unii, si pe altii: fostul proprietar vede cum magazinele sale se dezvolta in continuare, iar PROFI se desfasoara pe o piata mai mare si dobandeste o putere de negociere sporita, in avantajul clientilor nostri".

"Cu resursele de care am dispus, am dezvoltat reteaua Al Comsib pana la nivelul la care oamenii sa se bucure de calitatea produselor, ajungand sa aprecieze brandul", considera Directorul general Al Comsib, Ciprian Aldea. "A venit, insa, vreme ca aceste magazine sa-si valorifice inca si mai bine potentialul si ma bucura faptul ca un lant atat de performant ca PROFI a ales sa duca mai departe succesul Al Comsib".

Consiliul Concurentei a aprobat aceasta intelegere pe termen lung.

Dupa noua preluare, PROFI numara 113 magazine in 67 de localitati, fiind cel de al treilea mare retailer modern din Romania. PROFI este detinut de Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), care a dobandit 100% din lantul PROFI in martie 2010. In octombrie 2011, PEF VI a facut o marire de capital cu inca 10 milioane euro pentru a finanta extinderea accelerata a companiei PROFI prin noi deschideri si/sau achiziitii de magazine, asa cum este in cazul Al Comsib.

Al Comsib SA este o societate pe actiuni organizata si care functioneaza conform legii romane, cu obiect principal de activitate "comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun."

Ti-a placut articolul?

Comentarii