Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Plantăm fapte bune în România” – îngrijirile de vară

ro

27 May, 2014 12:09 1456 Marime text
„Plantăm fapte bune în România” a deschis sezonul îngrijirilor de vară pentru plantațiile realizate în primăvara lui 2014, dar și în anii precenți. Se au în vedere pădurile din aproximativ 7 județe în care echipa de voluntari acționează constant.

Prima pădure îngrijită a fost cea din localitatea Armășești, județul Ialomița. Puieții au fost eliberați de ierburi, cu sprijinul persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Slobozia, care au desfășurat o zi de voluntariat.
În data de 31 mai sunt așteptați voluntari in localitatea Tăureni, din județul Mureș. Doritorii se pot alătura acțiunii de sâmbătă, de la Tăureni, înscriindu-se la adresa http://tiny.cc/plantamfaptebune. 200 de voluntari au răspuns pozitiv la îndemnul adresat de „Plantăm fapte bune în România, în primăvara acestui an. Bilanțul plantărilor locale este de 5.000 de puieți.
Acțiunile de vară vor continua în 18-20 iunie în județul Argeș, localitatea Tigveni, unde vor fi așteptați voluntari la îngrjirea plantațiilor, cât și în data de 2 august în județul Iași, ambele îngrijiri având sprijinul deținuților din penitenciarele județene. Mai mult, se au în vedere activități similare și în Constanța și Sălaj.

Mulțumim tuturor colegilor noștri, partenerilor instituționali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcțiile Silvice Iași și Mureș, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Argeș, Organizația Studenților Silvicultori SILVA Brașov, companiilor: Alistar Security, Brenntag România, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro România UniCredit Țiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti și Zenith Romania cât și tuturor persoanelor care au participat în nume propriu.

Vă reamintim că „Plantăm fapte bune în România” s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari în primăvara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantați 54.500 de copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM). Acțiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.
Celor care își doresc să participe la acțiunile „Plantăm fapte bune în România” o pot face în toamnă, cand sunt programate noi plantări. Adresa la care sunt așteptați voluntarii este  voluntar@plantamfaptebune.ro .

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de vară vor cuprinde activități de prașilă (îndepărtarea buruienilor din jurul copăceilor și mobilizarea solului), erbicidare și fertilizare. Acestea vor fi realizate în toate localitățile din cele 10 județe angrenate în inițiativă. În toamnă vom completa plantațiile și vom porni obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre „Plantăm fapte bune în România”
„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 - 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.
Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii