Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:24 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitatea de deschidere a cursurilor de calificare în cadrul proiectului ID 79266 "Vreau să fiu cel mai bun!"

ro

15 Mar, 2012 21:07 834 Marime text

Începând cu data de 03 Ianuarie 2012 a început implementarea proiectului ID 79266 "Vreau să fiu cel mai bun!", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este desfășurat în parteneriat de către Fundația "Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" Constanța, beneficiarul proiectului, și S.C. Compania de Investiții pentru Turism S.R.L. București, partener național.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de calificare și a competitivității profesionale pe piața muncii a 170 angajați, în vederea obținerii calificărilor dorite de aceștia în domeniul turismului: bucătar, ospătar, cameristă, agent de turism-ghid și lucrător hotelier.

Festivitatea de deschidere a cursurilor de calificare va avea loc

luni, 19.03.2012, începând cu ora 1500,

la sediul Fundației "Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară"

Centrul European de Gastronomie și Turism

La festivitatea de deschidere a cursurilor de calificare vor participa cei 85 de angajați selectați în anul I de implementare, care vor beneficia de calificare gratuită: 20 pentru calificarea bucătar, 20 pentru calificarea ospătar, 15 pentru calificarea cameristă, 15 pentru calificarea agent de turism-ghid și 15 pentru calificarea lucrător hotelier. Acești angajați au conștientizat beneficiile formării profesionale continue și și-au exprimat disponibilitatea de a aloca timpul necesar parcurgerii întregului program de formare. În anul al doilea de implementare, 2013, alți 85 de angajați vor beneficia de cursuri de calificare gratuite.

Modul de organizare a cursurilor de calificare este la standardele europene. Cursurile se vor organiza la sediul Fundației "Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară"- Centrul European de Gastronomie și Turism, iar baza tehnico-materială cuprinde: un laborator de gastronomie cu utilaje moderne, un salon pentru tehnica servirii dotat corespunzător, un amfiteatru pentru demonstrații gastronomice, un laborator IT și o sală pentru cursuri teoretice.

Un alt atu al cursurilor de calificare organizate în cadrul proiectului "Vreau să fiu cel mai bun!" este implicarea formatorilor partenerului național, Compania de Investiții pentru Turism București, formatori cu experiență de peste 15 ani cu recunoaștere națională și internațională.

Pe termen lung calificarea acestor angajați va aduce beneficii atât grupului țintă care va avea șanse sporite de a se menține pe piața muncii, de a avea un salariu decent și un loc de muncă stabil, pregătiți pentru adaptarea la o piață a muncii competitivă, dar și întregii societăți care are nevoie de angajați calificați superior, care au competențe profesionale ridicate.

Persoană contact - Cristina Tudoran - Responsabil Tehnic, Fundația "Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", email: fundatianejloveanu@yahoo.com, tel. 0728.870507.

Ti-a placut articolul?

Comentarii