Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:15 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE România lansează cea mai mare provocare cu ocazia Orei Pământului

ro

29 Mar, 2012 22:31 703 Marime text

Bucureşti, 29 martie 2012

COSMOTE România va marca Ora Pământului 2012, pe 31 martie, cu prima iniţiativă importantă care leagă direct telefonia mobilă de protecţia mediului înconjurător.

Astfel, pe 31 martie, COSMOTE lansează o provocare pentru fiecare client al său: pentru fiecare telefon mobil sau accesoriu adus pentru reciclare într-un magazin COSMOTE sau Germanos până în septembrie 2012, COSMOTE va planta în această toamnă câte un copac şi îl va îngriji până va atinge maturitatea.

„Invităm toţi clienţii noştri să ne ajute să reconstituim şi să reîntinerim mediul înconjurător prin simpla aducere a unui telefon mobil vechi, nefolosit sau stricat. Am ales Ora Pământului ca punct de plecare pentru această campanie pentru a ne asigura că tot mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă vor afla despre această iniţiativă şi ni se vor alătura. Prin această provocare lansată odată cu Ora Pământului, COSMOTE România intenţionează să crească gradul de conştientizare și responsabilizare a populaţiei față de protecţia mediului. Şi, bineînţeles, în toate sediile COSMOTE se vor stinge luminile în zonele care nu sunt esenţiale în clădirile de birouri din Bucureşti şi din ţară. În acest mod, fiecare dintre noi contribuie la a avea o planetă mai curată", a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România.

COSMOTE România combină astfel două programe dezvoltate de companie: I Love Recycling şi Adoptă o pădure. Angajaţii companiei vor planta toţi copacii strânşi în cursul acestei campanii în toamna anului 2012. Adoptă o pădure fost lansat în 2009 cu un proiect pilot în Căciulaţi, cu 5.000 de copaci plantaţi, apoi a continuat în 2010 cu plantarea a 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi la est de Ploieşti. Acest proiect a fost implementat cu sprijinul Asociaţiei MaiMultVerde şi al Administraţiei Domeniilor Publice şi Private din Ploieşti. COSMOTE România şi-a luat angajamentul de a îngriji această pădure timp de cinci ani.

Din 2007, Ora Pământului este cel mai mare eveniment din lume în timpul căruia milioane de oameni sting lumina timp de o oră. Ora Pământului 2012 va avea loc sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 8.30pm (ora locală) şi reprezintă un apel global la acţiune a fiecărui individ, fiecărei afaceri şi fiecărei comunităţi din lume. Ora Pământului 2012 este Momentul Provocării, în care companiile provoacă clienţii, celebrităţile îşi provoacă fanii, oraşele lansează provocări între ele şi prietenii se provoacă unii pe alţii să acţioneze pentru un mediu mai curat. Este un apel pentru a lua atitudine, pentru a ne asuma responsabilitatea, pentru a fi implicaţi şi pentru a conduce către un viitor sustenabil.

Ora Pământului este o iniţiativă a WWF (World Wide Fund for Nature).

Ti-a placut articolul?

Comentarii