Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:00 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism îşi decide câştigătorii în Marea Finală

ro

20 Jul, 2012 16:56 1035 Marime text

Bucureşti, 19 iulie 2012: A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism, dedicată elevilor de gimnaziu şi liceu, a ajuns aproape de final; în urma ei se vor stabili marii câştigători. Concursul cuprinde o probă teoretică, care se va desfăşura vineri, 20 iulie, şi proba practică de sâmbătă, 21 iulie, care va avea loc în Parcul „Lumea Copiilor" din Bucureşti. Toţi concurenţii vor primi premii, indiferent de locul ocupat în finală, iar cei mai buni dintre toţi, împreună cu profesorii lor coordonatori, vor pleca acasă cu echipament sportiv, echipamente de ciclism pentru bicicletele câştigate la fazele regionale, MP3 player-e şi multe alte premii.

După 21 de etape regionale, desfăşurate în ultimele trei luni, Concursul Naţional Şcolar de Educaţie Rutieră „Cupa DHS" îi va reuni în Marea Finală pe cei mai merituoşi participanţi, câştigătorii concursurilor preliminarii. Astfel, vineri după-amiază, cei 126 de elevi de gimnaziu şi liceu de la 42 de şcoli şi licee din întreaga ţară îşi vor demonstra cunoştinţele teoretice despre regulile de circulaţie, istoria bicicletei şi modelele de biciclete produse de către compania organizatoare, DHS. Sâmbătă, începând cu ora 10:30, ei vor lua startul la probele practice de poligon şi îndemânare pe bicicletă. În plus, cei mai mici dintre participanţi şi spectatori vor participa la un concurs cu tombolă, unde vor câştiga mingi, tricouri, brelocuri, pixuri şi multe alte cadouri-surpriză, oferite de DHS şi real,- Hypermarket. Premiile însumează o valoare totală de 17.000 de lei.

„Cupa DHS a ajuns deja un eveniment de tradiţie, care a crescut de la an la an şi asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii" - a declarat Gelu Fona Corporate Sales Manager Eurosport DHS Romania.

„E o mare bucurie pentru noi să participăm ca parteneri la acest proiect de educaţie publică şi sănătate prin mişcare. Educaţia fizică şi sportul reprezintă un factor crucial de creştere a calităţii vieţii şi a sănătăţii tuturor, mai ales că lipsa de mişcare a dus în ultimii ani, în toată Europa, la mărirea incidenţei bolilor cardiovasculare şi a altor afecţiuni cauzate de sedentarism. Totodată, un punct strategic major al hipermarketurilor real,- este sprijinul acordat producătorilor români care, prin activitatea lor, îşi aduc contribuţia la dezvoltarea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Cupa DHS a fost prilejul perfect de a ne atinge ambele ţinte şi sperăm să continuăm parteneriatul şi în anii următori." a declarat Adriana Piţa Division ManagerComunicare Corporatistă real,- Hypermarket Romania.

Notă pentru editori:

Despre Cupa DHS

Cupa DHS este o competiţie de cunoştinţe şi îndemânare ciclistă dedicat elevilor din clasele V-XII, organizată de Clubul Sportiv DHS Silver Fox Deva, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Federaţia Română „Sportul pentru Toţi", Crucea Roşie, Eurosport DHS SA şi real,- Hypermarket. Detalii suplimentare se găsesc pe internet, la adresa: www.dhsbike.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii