Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

ro

05 Sep, 2011 22:47 1965 Marime text
Președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, nu deține și nu a deținut vreodată o funcție în sucursala Mureș a societății ASIROM Vienna Insurance Group.

Această afirmație este confirmată de către societatea ASIROM Vienna Insurance Group printr-o adresă datată 31.08.2011, care precizează totodată faptul că raporturile de muncă dintre Angela Toncescu și societatea ASIROM au încetat în data de 22.12.2004.

Facsimil adresă Asirom și decizia de încetare a contractului de muncă (pe care le transmitem și anexat prezentelor precizări):

 

De altfel, este de notorietate faptul că doamna Angela Toncescu a fost director general al ASIROM, drept pentru care nu putea să dețină în același timp și funcția de director adjunct al sucursalei Mureș a aceleiași societăți.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a solicitat Registrului Comerțului să îi comunice de ce în înregistrările sale figurează această informație falsă și cine a dispus înscrierea ei.

În acest context, precizăm faptul că într-un certificat de mențiuni extras din Registrul Comerțului cu privire la această societate, datat 2008, nu apare o astfel de înregistrare, motiv pentru care ne întrebăm cine avea interes, mai ales în perioada aceasta, să lanseze o astfel de dezinformare.

Având în vedere prejudiciile de imagine create atât doamnei Toncescu, cât și Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor dată fiind calitatea ei de președinte al acestei autorități, ne rezervăm drepturile de a acționa pe toate căile legale pentru repararea lor.

***

Despre CSA

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuții de autorizare, supraveghere prudenţială și control a activității de asigurare în România, precum și cu atribuții de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC - Comitetul European pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale și IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea și amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii