Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Iernii şi Ziua Dobrogei 2016 Fundaţia Umanitară „Clopot” din Suceava a „împuşcat” aproape 380 000 de euro din bugetul constănţenilor (documente)

ro

31 Oct, 2016 00:00 4965 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi mai uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate. Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Primăria Constanţa a făcut public, la sfârşitul săptămânii trecute, numele câştigătorului organizării „Festivalului Iernii”, un proiect atribuit pe finanţare nerambursabilă în valoare de 1,6 milioane de lei, aproximativ 360. 000 de euro. Fundaţia Umanitară „Clopot“, din Suceava, a fost declarată câştigătoare, oferta lor acumulând 80 de puncte. Perioada de contestaţii este de trei zile lucrătoare de la data comunicării câştigătorului.
 
Potrivit anunţului postat pe site-ul Primăriei Constanţa, la procedura de selecţie şi evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării şi derulării evenimentului „Festivalul Iernii“, au fost depuse trei oferte. Fundaţia Umanitară „Clopot”, din Suceava, Asociaţia „Descoperă Constanţa” şi Asociaţia Clubul Isis s-au „întrecut” în competiţia pentru organizarea evenimentului care va avea loc în „Ţara Piticilor” din parcul Tăbăcărie. Fundaţia „Clopot” trebuie să vină cu propria sa parte de finanţare, de 20% din valoarea finală a proiectului.
 
Vă reamintim că în Monitorul Oficial nr. 172 din 9 septembrie a fost publicat un anunţ al Primăriei Constanţa de participare la procedura de selecţie pentru susţinerea din fonduri nerambursabile a organizării proiectelor nonprofit de interes general „Festivalul etniilor dobrogene - Ziua Dobrogei“, „Festivalul iernii“ şi „Revelion 2017“. În data de 29 august, Primăria Constanţa a organizat o dezbatere publică pentru a afla părerile constănţenilor despre manifestările artistice şi recreative ce urmează să se desfăşoare cu ocazia sărbătorilor de iarnă - „Festivalul Iernii 2016“. Atunci, semnalam faptul că, la acea vreme, nu se ştia care este bugetul alocat de municipalitate pentru eveniment. Potrivit proiectului, „Festivalul iernii“ va cuprinde manifestări cultural-artistice şi recreative care se vor desfăşura în perioada 1-30 decembrie.

Fundaţia Umanitară „Clopot” va organiza şi „Festivalul etniilor - Ziua Dobrogei“

Aceeaşi fundaţie din Suceava a câştigat şi procedura pentru organizarea „Zilei Dobrogei”, pe care o sărbătorim pe 14 noiembrie şi pentru care Primăria a alocat suma de 100.000 de lei, respectiv 22.200 de euro. Pentru acest proiect au concurat Fundaţia Umanitară „Clopot”, care a obţinut 90 de puncte, şi Asociaţia „Descoperă Constanţa”. Proiectul „Festivalul etniilor - Ziua Dobrogei“ presupune, în viziunea municipalităţii, organizarea, în data de 14 noiembrie 2016, când marcăm Ziua Dobrogei, a unor manifestări cultural-ştiinţifice.

Câteva date despre Fundaţia „Clopot” din Suceava 

Fundaţia câştigătoare, „Clopot“, a luat fiinţă în Suceava, în 1997, la iniţiativa Elenei Tania Toroniuc, în scop filantropic, nonprofit, urmărind organizarea de activităţi umanitare de caritate şi ajutorarea persoanelor aflate în stare de nevoie socială. După retragerea lui Mihai Bolohan - director, Florin Bolohan - director adjunct şi Elena Loredana Bolohan - director administrativ, în 2008, fundaţia a fost cesionată către bucureşteanca Brînduşa Dăscălescu (unic membru). Ulterior, aceasta a deschis un punct de lucru şi în Suceava, dar şi în capitală.
Fundaţia organizează cursuri de perfecţionare în domeniul media şi antreprenoriat şi promovarea afacerii.

Şi ei au vrut banii municipalităţii! 

Asociaţia „Descoperă Constanţa”, fondată în 2015 de Dorina MaximMihai Cristian Bocai şi Daniela Alexa, are drept scop dezvoltarea spiritului civic, promovarea valorilor culturale specifice, prin acţiuni care implică participarea activă a cetăţenilor la viaţa comunitară.
Asociaţia Clubul Isis a fost înfiinţată în decembrie 2011 în Constanţa, fondator fiind medicul Vlad Iustin Tica. Scopul asociaţiei este cercetarea, dezvoltarea şi implementarea programului „Familia: mamă sănătoasă, copil sănătos”. Membri în consiliul director sunt Vlad Iustin Tica, Mohamed Zaher, Floreta Cireşica Ungureanu, Anamaria Bumb şi Sorina Voicu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii