Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:40 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente în pragul Sărbătorilor de iarnă, la Constanța

ro

20 Dec, 2019 13:33 2418 Marime text
Spectacole antrenante, teatru și mișcare îi așteaptă pe constănțeni în pragul Sărbătorilor de iarnă.

„Festivalul Iernii 2019”, 6 decembrie - 12 ianuarie 2020, Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

Se anunță zile pline de magie și în acest weekend la atelierele lui Moș Crăciun și în Palatul Fermecat.

Atelierul de Artă, Atelierul de Magie, Căsuța lui Moș Crăciun și Căsuța cu Basme Românești sunt deschise de la ora 12:00 până la ora 20:00.

Vineri seară, de la ora 18:00, trupa de dans a festivalului va da startul la veselie. Timp de o oră, concertul de muzică al Școlii eMenTi va întreține atmosfera de spectacol. De la ora 19:00, va avea loc spectacolul de teatru „Lumea poveștilor”.

Sâmbătă seara, constănțenii sunt așteptați din nou în fața scenei, de la ora 18:00. Trupa festivalului va dansa în deschiderea concertului de muzică al Școlii eMenTi. De la ora 19:00, cei prezenți la Festivalul Iernii sunt invitați să vadă spectacolul cu păpuși „Iată vin colindători”, creat de Aneta Forna Christu, pe muzica lui Dicran Asarian, susținut de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța.

Duminică, de la ora 18:00, este programat spectacolul de teatru „Fata babei și fata moșului” iar de la ora 19:00, vizitatorii sunt invitați la un spectacol de muzică și dans folcloric.

„Cea mai frumoasă soție”, vineri, 20 decembrie, ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța

Piesa de teatru revine pe scena TSC. Spectacolul este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. 

Regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală sunt realizate de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Distribuția este formată din: Florina Stănculeț/Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Florentin Roman.

„Moș Crăciun pe bicicletă”, sâmbătă, 21 decembrie, ora 11:30, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Evenimentul organizat de Tomis Bike Constanța și Clubul de Ciclism Bilal va reuni iubitorii sportului pe două roți care vor să aducă un zâmbet de bucurie copiilor. Costumați în Moș Crăciun, participanții vor colinda străzile Constanței și vor oferi o supriză dulce copiilor întâlniți pe traseu. Colindul pe două roți va porni la ora 12:00 din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.  

Traseul va cuprinde: Casa de Cultură – bulevardul 1 Decembrie 1918- bulevardul 1 Mai - bulevardul Ferdinand – strada Mircea cel Bătrân – parcul din fața Teatrului  Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - strada Mircea cel Bătrân- bulevardul Tomis – parcul Tomis 2- bulevardul Alexandru Lăpușneanu – intrare în parcul de la City Park – bulevardul Aurel Vlaicu – sosire la Vivo Constanța .

„Regal Vienez - Concert Extraordinar de Crăciun”, duminică, 22 decembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Orchestra Simfonică Radio din Ucraina vine la Constanța pentru a vă oferi o seară de neuitat. 36 de instrumentiști vor interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebri ai muzicii vienze din secolele XVIII și XIX. Pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

Sub supervizarea lui Volodymyr Sheiko ca și dirijor, Orchestra a înregistrat mai mult de 280 capodopere ale muzicii mondiale și capodopere ucrainiene.

Gladiatorii din Tomis caută încă o victorie pe teren propriu

BC Athletic Constanța dispută meciul cu CSM Focșani, vineri, 20 decembrie, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor din Constanța. Va fi un meci la care vor fi strânse dulciuri care vor ajunge la copiii din Centrele de Plasament ale județului nostru prin United Hands Romania! 

Ultima reprezentație din acest an

Sala Sporturilor din Constanța va găzdui derby-ul dintre CS Phoenix Știința Constanța și Agronomia București, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 19:00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii