Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emporiki Bank - Romania isi intareste prezenta pe piata locala

ro

16 Apr, 2010 22:04 2816 Marime text

inaugurare_sucursala_13_septembrie.jpgDl Alain Strub, vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al Emporiki Bank a vizitat filiala Grupului în România

Atena, 15 aprilie 2010 - Dl. Alain Strub, vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al Emporiki Bank, a încheiat astăzi vizita sa de două zile la Emporiki Bank România, în contextul vizitele sale regulate la toate filialele internaţionale ale Grupului.

Cu sprijinul consistent al Emporiki Bank si al Grupului Crédit Agricole, filiala din România a băncii Emporiki isi întăreşte prezenţa sa, treptat, confruntandu-se cu condiţiile economice recent deteriorate ale ţării. În special, în cursul ultimilor doi ani, Emporiki Bank România a înregistrat o creştere de 61% a portofoliul brut de credite şi o creştere de 21% a portofoliu de depozite. În paralel, reteaua de sucursale s-a extins şi dezvoltat pe baza planificarii Grupului de modernizarea a reţelelor sale de retail, în conformitate cu standardele modelului de sucursala internaţionala al Crédit Agricole. După deschiderea a cinci noi sucursale în 2009, Emporiki Bank România astazi operează 34 de sucursale în ţară, dublandu-si astfel reţeaua totală din 2007.

Directorului General al Emporiki Bank, în cursul contactelor sale, i-au fost prezentate de catre conducerea bancii progresele înregistrate în decursului planul de dezvoltare si restructurare de 5 ani, 2009-2013 pe care filiala romana a Grupului il pune în aplicare. În cadrul acestor întâlniri, domnul Strub a subliniat că, odată cu integrarea completă a Crédit Agricole, cel mai mare grup bancar din Franţa, Emporiki utilizeaza, printre altele, o puternica adecvare a capitalului şi cunostinte superioare de know-how în produse şi servicii, care constituie un avantaj competitiv important pentru toate operaţiunile grupului, atât în Grecia şi în străinătate, mai ales în condiţiile economice actuale.

Cu ocazia vizitei sale, dl Strub organizat o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, precum şi cu Conducerea Camerei Franceze de Comert din Bucuresti, cuc are a avut un schimb de opinii cu privire la cursul economic ţării şi al pietei. Mai mult, el a avut întâlniri cu clienţii corporativi a băncii, a vizitat Sucursală Piata Alba Iulia şi a inaugurat sucursala modernizata "13 Septembrie", care acum îndeplineşte în totalitate standardele modelului retail al Crédit Agricole.

Crédit Agricole Group este lider financiar în Franţa cu un număr de 26 milioane de clienţi, iar la nivel mondial numărul clienţilor este de 58 de milioane. Valoarea capitalurilor proprii ale grupului la sfârşitul anului 2008 a fost de 63,7 miliarde euro. Crédit Agricole Group ocupă a treia poziţie în Europa şi a opta poziţie la nivel mondial în funcţie de rata capitalului de bază (Tier 1). Grupul este prezent în peste 70 de ţări din întreaga lume. Începând din august 2006, Crédit Agricole Group este principalul acţionar al băncii greceşti Emporiki Bank, în prezent deţinând 82,48% din capitalul său.

Emporiki Bank, membră a Grupului Crédit Agricole, îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 372 sucursale şi 21 centre de afaceri aflate în Grecia şi prin cele 97 de sucursale din Albania, Bulgaria, România, Cipru şi Londra. Emporiki Bank oferă servicii de finanţare şi investiţii, managementul activelor, managementul titlurilor de valoare, leasing, capital de risc şi produse de asigurare. Grupul deţine prima poziţie în topul băncilor greceşti din punct de vedere al rating-ului de credite pe termen lung, conform clasamentelor realizate de firmele specializate internaţionale.

Emporiki Bank România îşi desfăşoară activitatea în România începând din 1996, având sediul central în Bucureşti. 99.54% din capitalul Emporiki Bank România este deţinut de Grupul Emporiki. Banca operează, prin intermediul unei reţele de 35 de unitati teritoriale, drept o bancă comercială integrată şi asigură o gamă largă de servicii şi produse bancare, cum ar fi: credite pentru nevoi personale, credite pentru achiziţionarea de locuinţe, carduri de debit şi de credit, Internet Banking, finanţări pe termen scurt / mediu / lung atât în RON cât şi în moneda internaţională, tranzacţii zilnice (conturi curente, transferuri, operaţiuni monetare), economii şi investitii, afaceri documentare, servicii de trezorerie etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii