Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare privind incendiul de la Rompetrol Petrochemicals Navodari

ro

06 Nov, 2009 17:52 1516 Marime text

INFORMARE DE PRESĂ

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a transmis în această dimineaţă Ministerului Mediului o informare privind incendiul din data de 5 noiembrie (ora 22.30) la instalaţia de polietilenă de joasă presiune a societăţii Rompetrol Petrochemicals Năvodari, produs prin aprinderea pulberii de polietilenă, la o înalţime mai mare de 20 de metri. Instalaţia în cauză  intră sub incidenţa Directivei SEVESO.

Autolaboratorul APM Constanţa s-a deplasat de urgenţă la locul incendiului, efectuând măsurători asupra calităţii aerului, pentru indicatorii NO2, NOx, CO, SO2. Ca urmare a analizelor s-a determinat că nu s-au înregistrat depăsirii şi nici creşteri ale valorilor normale.

 Măsurătorile s-au efectuat între orele 1.00 - 06.00, în zona Poarta 2 Rompetrol, la limita incintei industriale, la aproximativ 100 m de instalaţia afectată. Direcţia predominantă a vântului a fost înspre mare.

În zonele locuite în care ar putea exista un potenţial impact al activităţii Rompetrol sunt în funcţiune 2 staţii automate de monitorizare a calităţii aerului, în centrul oraşului Năvodari (CT6) şi respectiv în zona Năvodari Tabara (CT3). Valorile înregistrate la aceste staţii atât în timpul nopţii cât şi în momentul de faţă sunt cele obişnuite, mult sub limitele admise.  

Monitorizarea va fi continuată prin staţiile fixe, iar la modificarea condiţiilor prezente, care sunt stabile atât din punct de vedere meteorologic cât şi tenhologic (ardere mocnită a prafului de polietilenă), autolaboratorul va fi trimis din nou pe teren.

Direcţia Comunicare şi Organizare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii