Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:55 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 Martie 2013 – Ziua Mondială a Apei 2013 – Anul internațional al Cooperării în domeniul apei

ro

21 Mar, 2013 12:27 1942 Marime text
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra importanţei apei şi gestionării durabile a resurselor de apă dulce.
Pentru a marca acest eveniment, APM Constanța organizează o expoziție de desene tematice împreună cu copiii de la Grădinița cu Orar Prelungit nr. 8 din Constanța, iar un reprezentat al agenției va participa la Ziua Mondială a Apei din cadrul Proiectului educațional ”Împreună pentru un mediu curat”, organizat de Colegiul Tehnic ”Vasile Pârvan” din Constanța.

În 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, în Brazilia, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondială a Apei, iar de atunci aceasta a fost sărbătorită anual.
Fiecare an, de Ziua Mondială a Apei se evidențiază un aspect specific al apei.
În decembrie 2010, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat la propunerea Tajikistanului, anul 2013 ca fiind Anul Internațional al Cooperării în Domeniul Apei.
Satisfacerea nevoilor de bază ale omului, mediul, dezvoltarea socio-economică și reducerea sărăciei, toate depind foarte mult de resursele de apă.
O bună gestionare a apei este o provocare specială datorită unor caracteristici ale sale unice: este inegal distribuită în timp și spațiu, ciclul hidrologic este extrem de complex și perturbațiile sale au efecte multiple.
Urbanizarea rapidă, poluarea și schimbările climatice amenință resursele de apă, în timp ce solicitările sunt în creștere, în scopul de a satisface necesitățile unei populații mondiale ajunsă la peste șapte miliarde de oameni.
Mesajele Adunării Generale a ONU, pentru 2013 sunt concentrate pe cooperare in vederea eradicării sărăciei, echitatea socială, egalitate între sexe şi durabilitatea mediului.
Cooperarea în domeniul apei este crucială pentru conservarea resurselor de apă, pentru a asigura durabilitatea acestora şi a proteja mediul.


Cu respect,

Director Executiv
Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii