Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olandezii propun un nou proiect privind dezvoltarea durabila a zonei costiere

ro

17 May, 2010 18:21 1494 Marime text

 Constanta, 17.05.2010

Olandezii propun un nou proiect privind dezvoltarea durabila a zonei costiere

O delegatie olandeza a fost prezenta astazi la sediul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral pentru a propune participarea in cadrul unui proiect care vizeaza zona costiera. Proiectul isi doreste sa implementeze rezultatele unor proiecte derulate anterior in zona costiera in localitatile Mangalia si Sulina. Noul proiect va viza implementarea strategiei de dezvoltare in zona costiera ca parte integrata a programului Uniunii Europene „Quality Coast” (www.qualitycoast.net).
Delegatia olandeza, se va intalni in cursul zilelor urmatoare si cu reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Mediului si Padurilor, pentru a demara procedurile de implementare a proiectului. Proiectul este estimat la cateva milioane de euro, iar Romania este prima din tarile care va demara acest proiect, in faza ulterioara fiind desemnate sa participe Bulgaria, Turcia si Ucraina sau Georgia. In conditiile in care proiectul va avea succes in Romania, experienta romaneasca va fi impartasita si noilor state care vor participa in cadrul proiectului. In ceea ce priveste cofinantarea proiectului, specialistii olandezi au precizat ca fac eforturi sa obtina sumele necesare din fonduri olandeze.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral – Constanta impreuna cu Primaria Municipiului Mangalia au mai derulat in perioada 2006 – 2008 doua proiecte finantate de Guvernul Olandei prin programul LOGO East. Partenerul principal al acestor proiecte a fost Waterboard Rijnland Olanda, alaturi de Municipalitatea Zandvoort si Ministerul Transporturilor, Lucrarilor Publice si Gospodaririi Apelor. Finantarea olandeza a fost de aproximativ 120.000 de euro, pentru cele doua proiecte.
Responsabil comunicare
Catalin Anton

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii