Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O îmbinare a comicului cu dramaticul și trăirile vieții, reprezentate prin piesele din weekend ale Teatrului de Stat Constanța

ro

24 Oct, 2018 10:13 1805 Marime text
Teatrul de Stat Constanța oferă în weekend amatorilor de acte artistice două piese cu accente comice, dar și dramatice. Astfel că piesele „Paliativ” și „Gin Rummy” sunt cele două reprezentații ale acestui sfârșit de săptămână.  

Vineri și sâmbătă, respectiv 26 și 27 octombrie, începând cu ora 19, publicul constănțean este așteptat la teatru. Piesa „Paliativ”, a dramaturgului Radu Popescu, este primul a acestuia montat pe scena unui teatru de repertoriu.

Spectacolul se adresează publicului matur și nu este recomandat minorilor sub 16 ani. În piesă este vorba despre sistemul corupt, în care cadrele medicale își îmbină dramele și frustrările cu profesia. Totodată este o poveste autentică, dar cu accente comice ceea ce înfățișează o lume ce e la polul dintre dezumanizare și umanitate. Regia spectacolului este semnată Cristian Gheorghe, iar scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu. În distribuția spectacolului se regăsesc: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Cuvântul „Paliativ” poate reprezenta un medicament sau tratament care îmbunătățește starea cuiva pentru scurt timp sau o soluția care rezolvă temporar o situație.

În ceea ce privește ziua de duminică, 28 octombrie, tot la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța aduce publicului amator de spectacole, piesa „Gin Rummy”, a lui David Coburn. Regia acestei piese este semnată de Liviu Manolache, iar scenografia aparține Eugeniei Tărășescu Jianu. Cuplul deja de renume pe scena artistică Nina Udrescu și Liviu Manolache, vor oferi, ca de obicei o lecție de acte artistice,  prin experiența lor, fiind extrem de apreciați de public.

În piesă este vorba despre doi pensionari internați la un sanatoriu, care încep un joc de cărți și care scoate de fapt la suprafață dramele a doi oameni singuri, iar jocul de cărți devine modul prin care ei se cunosc cu adevărat, dar și felul prin care aceasta îi face să meargă mai departe, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii