Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt averea şi interesele preşedintelui Judecătoriei Hârşova, Mariana Pelelungă (documente)

ro

29 Apr, 2016 00:00 5140 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.


Începând cu data de 7 aprilie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele preşedinţilor şi vicepreşedinţilor instanţelor de judecată din municipiu. Astăzi, vorbim despre preşedintele Judecătoriei Hârşova, Mariana Pelelungă.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, din data de 3 iunie 2015, Mariana Pelelungă deţine împreună cu soţul, Ionel Pelelungă, un teren intravilan în Hârşova, judeţul Constanţa de 564,5 mp, dobândit în 2005, prin cumpărare. Magistratul mai are tot împreună cu soţul o casă în Hârşova, judeţul Constanţa, de 418 mp, dobândită în 2011, prin construire, şi un apartament cu două camere în Hârşova, judeţul Constanţa, de 50 mp, dobândit în 1994, prin cumpărare.

Mariana Pelelungă mai are un autoturism Peugeot 307, fabricat în 2005 şi dobândit prin cumpărare.

În legătură cu datoriile, preşedintele Judecătoriei Hârşova, Mariana Pelelungă, are două credite la BRD, ambele contractate în 2012, unul în valoare de 265.000 de lei, scadent în 2032, şi celălalt în valoare de 65.000 de lei, scadent în 2017.

În ceea ce priveşte veniturile, magistratul Mariana Pelelungă menţiona că, în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, a încasat 129.984 de lei ca judecător de la Tribunalul Constanţa - Judecătoria Hârşova. Soţul său, Ionel Pelelungă, a încasat 17.436 de lei ca inginer SSM de la SC Carsium Edil SRL Hârşova, dar şi 27.000 de lei pentru „serviciu extern SSM“, de la o întreprindere individuală.

Potrivit propriei declaraţii, preşedintele Judecătoriei Hârşova nu are interese.  
 
În secţiunea „Documente“ pot fi citite integral cele două declaraţii ale magistratului Mariana Pelelungă.
 
Emilia Cezara CREŢU este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii