Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Workshop alert! Lecțiile pe care nu le găsești în cărți

ro

06 Feb, 2016 09:29 3062 Marime text

S-a apucat de fotografie în joacă, după ce a primit de la soția sa, un aparat foto cadou. Se întâmpla în 2009. Pe atunci numele său nu era legat în niciun fel de lumea competitivă a fotografiei. La șapte ani distanță, același nume apare în zeci de căutări asociate fotografiei profesioniste de nuntă.

Workshop Marian Sterea este unul dintre rezultatele cele mai des întâlnite pe Google și asta pentru că ședințele de training susținute de el sunt extrem de apreciate și implicit căutate.

Unul dintre bannerele care anunță workshopurile susținute de Marian Sterea   

Zeci de oameni așteaptă cu sufletul la gură ca fotograful de la malul mării să ajungă și la ei în oraș, sperând că odată înscriși la cursurile sale, tainele meseriei de fotograf li se vor dezvălui și lor. Culmea este că la workshopurile lui Marian nu participă doar începători, ci și fotografi din elita branșei. De ce vin?

Pentru ocazia unică de a socializa cu oameni ca ei, cu aceleași pasiuni, aceleași griji legate de mediul în care lucrează. Pentru că vor să dea informație, dar să și primească. E un schimb avantajos pentru toată lumea. Pentru asta însă trebuie să fii conștient că mereu ai ceva de învățat, în orice meserie, dar mai ales în fotografie, unde lucrurile se schimbă cu o viteză amețitoare. “Dacă nu ții pasul, rămâi repede în urmă. Culmea e că îți dai seamă de asta abia când ești deja depășit.”

Wedding photography

Marian Sterea, care a primit primele cursuri de fotografie pe Yahoo Messenger, de la o prietenă pasionată de arta imaginii, este conștient de mobilitatea meseriei pe care și-a ales-o. Și de discuțiile despre cel sau cea mai bună din industrie sau despre cine și ce face. E o competiție pe care însă nu o urmărește, deși o încurajează.
 

    “E bine să ai competiție. Te ajută să fii mai bun. Dar să o urmărești…e pierdere de timp.”
    Marian Sterea, Wedding photographer

Timp pe care Marian preferă să îl petreacă planificând un nou workshop. Sau o nouă ședință foto. Despre oricare ar fi vorba, fotograful constănțean este on top of his game. Adică sus de tot. O discuție cu el este mereu întreruptă de sunetul telefonului, care solicită atenție.

Clienți, pe care Marian nu îi abandonează, oricâte workshopuri ar susține, organizatori alături de care plănuiește următoarele cursuri, toți dau buzna în discuția noastră, semnalându-și prezența prin bâzâitul telefonului.

Fotografie obținută în cadrul unui workshop desfășurat la Timișoara

Practic, luna ianuarie ar trebui să fie o lună de vacanță pentru un fotograf de nuntă. Nu și pentru Marian care are agenda plină de workshopuri până în mai. Abia și-a tras sufletul după ultima întâlnire din Dortmund, că s-a și apucat de planificat următoarea serie de cursuri.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii