Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Un treat de evenimente monstruoase

ro

24 Oct, 2015 15:37 2803 Marime text


De ceva vreme, ne costumăm și noi odată cu americanii și apoi ne speriem unii de/pe alții. Se întâmplă de când am adoptat sărbătoare de Halloween, prilej de organizat baluri mascate prin cluburi. Sau de planificat niște evenimente inedite, cum este Science Weekend, despre care ne-a povestit mai multe, Cristian Decu, unul dintre organizatori.

Eventul are loc sâmbătă, 31 octombrie 2015, începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și va fi o oră de chimie altfel. Cei care participă vor descoperi care sunt cele mai folosite reacții chimice pentru a crea efectele cinematografice (cu precădere cele folosite în filmele horror).

Unul dintre cele mai simple astfel de efecte (și pe care pot să ți-l dezvălui) este fumul greu, atât de prezent în filmele horror. Acest fum este, de fapt, rezultatul reacției chimice dintre apă și gheață carbonică.



Science Weekend este rezultatul parteneriatului dintre AIESEC Constanta (organizație cu membrii în întreaga lume) și CityShow Group, o agenție tânără care vrea să aducă în fața publicului constănțean evenimente originale, nemaivăzute și nemaiauzite, până acum. Primul pas este această nouă abordare a Halloweenului.

Science Weekend este un prilej ideal de a obține răspunsurile la întrebările pe care le aveai mereu despre efectele speciale, folosite în filmele de groază. Pe lângă asta, ai ocazia să vezi cum sunt produse aceste efecte speciale live, pas cu pas. - Cristian Decu, organizator Science Weekend



Ideea de a plănui un Science Weekend i-a venit lui Cristian în timp ce se afla în vacanță în Dublin (Irlanda). Acolo a participat la un eveniment similar și a fost impresionat de ce a văzut.

M-am simțit ca un copil. Mi-am promis că voi depune toate eforturile necesare pentru a organiza un eveniment similar și în România. - Cristian Decu, organizator Science Weekend

Zis și făcut! Cristian nu s-a oprit doar la idee, ci a reușit să planifice primul Science Weekend din Constanța și unul dintre puținele din țară.

Interesul publicului m-a surprins enorm, sunt foarte multe persoane din toate categoriile de vârstă care s-au interesat de acest spectacol. În mod sigur vom desfășura un spectacol Science Weekend și în luna Decembrie, unul și mai mare pentru care vom ava mai mulți parteneri. - Cristian Decu, organizator Science Weekend

Biletele pentru Science Weekend se pot cumpără chiar inainte de spectacol. Dacă duci vorba mai departe și strângi o gașcă mai mare, atunci costul prețului de intrare este redus. Detalii suplimentare găsești pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Și pentru că articolul acesta, promovează un altfel de Halloween, n-aveam cum să nu pomenesc și de petrecerea de la Cluj, organizată în mijlocul pădurii. Mai ales că eventul a strâns pe pagina sa oficială de Facebook peste 800 de confirmări de participare.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana popescu 30 Oct, 2015 14:00 ar fi fost foarte interesant, dar, din pacate, acest eveniment a fost anulat...