Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro "Miracolul din Tekir", filmul suspansului şi misterelor

ro

13 Mar, 2016 09:35 4164 Marime text

Un film pe care trebuie să îl vezi de la început şi până la final. O peliculă care te face să te întrebi, să cauţi răspunsuri la dileme vechi, de când lumea. Ce este miracolul? Cum îl înţelegem, trăim şi împărtăşim noi, în lumea asta mereu pe repede înainte?

Miracolul din Tekir nu este o producţie comodă. Nu e un film uşurel de weekend, pe care îl urmăreşti confortabil, cu punguţa de floricele în braţe. Nu e nici pelicula care îţi răspunde la vreo întrebare esenţială. Mai degrabă filmul ridică propriile întrebări, forţându-l pe spectator să părăsească zona confortului emoţional şi psihologic, în căutarea răspunsurilor.

Posterul oficial al producţiei

Săptămâna aceasta a stat sub semnul miraculosului Tekir, dat fiind că producţia românească, care a obţinut deja primul premiu internaţional (Trofeul The Emerging Swiss Talent Award la Zurich Film Festival) a început să ruleze în cinematografele din toată ţara.

Povestea Marei, femeia vraci dintr-un sat de pescari, care vindecă cu ajutorul nămolului miraculos, a fost spusă începând cu 4 martie la Constanţa, Bucureşti, Cluj Napoca, Ploieşti şi Braşov.

Miracolul din Tekir este “o metaforă a creației iar acolo unde este creație este mister, credință și speranță”, declară regizoarea Ruxandra Zenide. Dorotheea Petre, actriţa care a lucrat cu Ruxandra anterior la producţia Ryna, a apreciat imaginea şi locurile în care s-a filmat Miracolul din Tekir, declarând cadrele filmate în sătucurile dobrogene unul dintre punctele forte ale filmului.
 

Filmările pentru “Miracolul din Tekir” au avut loc la finalul anului 2014 și au durat 32 de zile. Locurile alese pentru filmare au fost în județul Buzău, la Vulcanii Noroioși și în județul Constanța: Techirghiol, Constanța, Măgura, Năvodari.

din comunicatul de presă

Alături de imaginile cu peisajele neîmblânzite ale României, muzica semnată de Aisha Devi reuşeşte să creeze perfect suspansul şi misterul din jurul poveştii Marei, o poveste pe care regizoarea Ruxandra Zenide a simţit că trebuie să o spună, aşa cum a declarat pentru Umblat.ro.
 

„Miracolul din Tekir” este o poveste de care ar fi fost mândru și Mircea Eliade, imaginată de Ruxandra Zenide, care-și păstrează actrița fetiș din „Ryna”, pe  Dorotheea Petre. Misterul și paranormalul de calitate plutesc în aer și par anume zămislite pentru cele care își doresc, cu orice preț, să devină mame, și, uneori, atunci când se așteaptă mai puțin, minunea se petrece!


Irina Margareta Nistor, critic de film


Dorinţa de a face un film în România despre credinţă, superstiţii şi creaţie, într-un cadru unic şi foarte original, a determinat-o pe Ruxandra Zenide să se implice în realizarea filmului.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii