Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Marea evadare - Umblat.ro VS Jail Breakers

ro

02 Mar, 2016 14:49 3463 Marime text

Mai aveţi 25 de minute!

Mai puţin de jumătate de oră adică, pentru a găsi soluţia corectă şi a evada din camera asta! Mă uit la colegii mei şi văd agitaţia fiecăruia. Niciunul dintre noi n-a venit astăzi la Escape Adventure cu ideea de a câştiga. Dar nici nu ne-am gândit că ne prind zorii în cameră.

Doi dintre membrii echipei umblat.ro au mai trăit experienţa evadării din camerele pline cu puzzleuri, dar chiar şi ei au probleme acum. Am rezolvat enigmă după enigmă, ne-am descurcat ca apoi să ne încurcăm unii în ideile altora, pentru ca în final să ne descurcăm iar. E muncă grea treaba asta cu evadarea… Suntem toţi năduşiţi şi broboanele pe care le  văd pe fruntea fiecăruia nu au mare legătură cu temperatura din cameră.

Bannerul care anunţa concursul pentru marea evadare. Despre cum s-a desfăşurat concursul nostru poţi citi aici.

Acum îmi vine în minte faţa gazdei noastre, care ne-a întâmpinat de cum am păşit în zona dedicată escape roomurilor, din Tomis Mall. Zâmbitoare ne-a făcut instructajul, ne-a spus ce e safe să încercăm şi ce nu, ne-a arătat câteva dintre sistemele de închidere cu care era posibil să ne întâlnim în cameră.

Zâmbeam şi noi, deşi nu foarte relaxat. Adversarii noştri, aleşi în urma concursului desfăşurat pe umblat.ro, evadaseră deja în 52 de minute. Andra Păun, Zlate Ovidiu, Olteanu Cristina, Frosin Denisa, Nicolae Emanuela, adică membrii echipei Jail Breakers, au fost primii care au intrat în camera Prison Break, din cadrul Escape Adventure Constanţa.

Echipa Jail Breakers, înainte de a intra în escpe room Prison Break

Şi ei, ca şi noi, au fost introduşi în poveste de vocea baritonală a naratorului, devenind pe loc spionii prinşi în timpul unei misiuni ultra secrete. Sarcina noastră era să punem mâna pe nişte documente secrete pe care să le aducem apoi guvernului nostru. Documentele demonstrau implicarea ţării vecine în activităţi teroriste. Scenariul anunţă capturarea noastră după ce am predat cu succes documentele. Apoi, ne-am primit pedeapsa.
 

Întreaga echipă a fost judecată în regim de urgenţă şi a fost condamnată la moarte prin electrocutare. Sunteţi încarceraţi şi timpul vostru e pe sfârşite. Într-o oră vi se decide viitorul… reuşiţi să evadaţi sau sunteţi executaţi.


Via siteul Escape Adventure Constanţa

Echipa Umblat.ro accesorizată întocmai pentru evadare

Şi uite-ne ajunşi zeci de minute mai târziu, după cotrobăieli pentru indicii ascunse te miri unde, că mai avem mai puţin de jumătate de oră până la expirarea timpului dedicat evadării noastre.

Deşi e tare tentant să povestesc acum ce ar trebui să faci şi ce nu, de când intri într-un escape room, bazându-mă pe experienţa trăită de noi, o să mă cenzurez singurică, pentru că altfel articolul ăsta ar fi plin de spoilere (şi cui îi plac ăştia de ştiu tot şi mai şi strică surprizele?!). Pot să îţi spun însă următoarele lucruri, după evadarea noastră la mustaţă:

să încerci un escape room e fun, fun, fun!!! În primele minute eşti ca la plimbare pe Magheru, te uiţi peste tot, fără panică, fără stres. Apoi găseşti un indiciu, rezolvi primul puzzle, te încurci în altul. Pulsul creşte, transpiri ca un ocnaş, totul pare o mare conspiraţie, începi să te îndoieşti că vei mai ieşi vreodată din cameră, ai vrea să fii mâncat nişte B12-uri pe pâine cu o noapte înainte. Reacţii fireşti…de om care face Sudoku cu o mână şi cu cealaltă dă un şah mat…

la Prison Break împarţi camera şi misterele din ea cu alţi 5 colegi. Şi asta e tare bine…sau poate fi tare nepotrivit, după caz. Pentru noi, echipa umblat.ro, asocierea a fost o întâmplare fericită. Nicicând n-am lucrat mai bine în echipă şi nicicând nu m-am simţit mai bine când rotiţele cuiva au mers ca unse, făcându-mă să mă întreb dacă neuronii mei au crezut ca aia e zi de spa.

-ce se întâmplă dacă nu reuşeşti să rezolvi toate ghicitorile şi să evadezi în mai puţin de 60 de minute? Nimic din ce anunţă naratorul la începutul jocului…adică nu te execută nimeni în piaţa publică, deşi dacă ar fi posibil ţi-ai cam face harakiri. Oricum, dacă nu ai evadat într-o oră poţi încerca altădată, fără niciun fel de probleme. Experienţa de acum o să te ajute pe viitor!

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii