Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Fenomenul Alexandra Ușurelu

ro

19 Feb, 2016 15:23 3679 Marime text

Călătorește la fiecare concert tocmai până la capătul lumii, ducând muzica sa pretutindeni. În 2015, a primit premiul pentru Cel mai bun album al anului la Mamaia Music Awards.

Momentul decernării premiului pentru Cel mai bun album, MMA

Are povești minunate de la spectacolele sale, despre oameni și stări unice. Un exemplu: colega sa din școala generală, cu care nu a păstrat legătura timp de 18 ani, a fost cerută de soție la un concert de-ale sale.

Apoi și la filmarea videoclipurilor se întâmplă lucruri memorabile. A vâslit singură, într-o canoe, în mijlocul celui mai mare lac vulcanic de pe Terra, ca să filmeze videoclipul pentru piesa “Mai bine în doi”.


Vâslind pe cel mai mare lac vulcanic din lume

Are propriul label împreună cu soțul ei, Bobby (ex Voltaj). Se numește Fluturi prin Fum. Alături de Bobby, organizează concertele, conceptele și campaniile prin care aduce cântecele în fața oamenilor.
 

Cu cât sălile concertelor mele devin mai mari, cu atât îmi doresc mai mult să îmi privesc în ochi publicul și să-l îmbrățișez. Cred că oamenii îmi ascultă muzica pentru că simt și ei că tot ceea ce fac este foarte sincer și onest, pentru mine este o fericire pură să cânt și să pot dărui emoții prin muzică. Plus că (spun cu toată modestia) muzica făcută bine atrage atenția în orice context, iar aici este meritul lui Bobby Stoica (el a compus o parte din cântece și a produs întregul album „La capătul lumii”).

Spune Alexandra Ușurelu, solista care reușește să unească oamenii prin muzica sa.



Cu peste 250 de concerte susținute în ultimii trei ani, 4 turnee naționale și un concert simfonic, susținut în vara anului 2014, alături de Symphonic Pop Orchestra, Alexandra Ușurelu anunța data celui mai mare concert al său, de până atunci #PUR, susținut în Sala Mare a Teatrului Național din București, concert desfășurat cu sala închisă, o importantă desfășurare de forțe, producția acestuia implicând o scenografie complexă, videoproiecții și videomapping, 20 de instrumentiști, dar și invitați speciali. (via BestMusic)

Acum Alexandra susține două turnee în paralel, unul în care e o voce și un pian, altul în care se regăsește alături de 8 muzicieni. Sunt deja 6 orașe unde Povestești și călătorești a ajuns deja. Mai sunt trei până la final.
 

10 mii de oameni au luat muzica mea în casele lor și mi-am dorit să pot veni chiar eu acasă la ei, în orașele lor, și nu oricum, ci cu 2 concerte diferite. Unul este acustic, suntem doar o voce și-un pian, cum spuneam mai sus, celălalt este cu band și cvartet de corzi, o formulă spectaculoasă de 8 muzicieni, pe care mi-am dorit s-o aduc și în afara Bucureștiului. Este obositor drumul, dar face parte din frumusețea călătoriei.

Alexandra Ușurelu pentru umblat.ro

Alexandra Ușurelu, dând un autograf pe discul La capătul lumii

Alexandra mărturisește că turneul „Povestești și Călătorești la Cărturești” este una dintre cele mai frumoase experiențe muzicale din viața sa.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii