Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Degustare de evenimente cinematografice

ro

28 Oct, 2015 14:34 836 Marime text


Așa cum apreciezi o mâncare bună și un vin special, dacă sunt însoțite de prezentarea Șefului care a gătit pentru tine sau a Somelierului, care a ales băutura, tot așa cred că te poți bucura, degustând un eveniment cinematografic, dacă el îți este recomandat de un connoisseur.

Un om care face slalom printre evenimentele dedicate industriei cinematografice (nu puține la număr), care scrie cronică de film, merge la toate premierele importante. Un om care la prima oră a dimineții are în minte ultimul cadru al filmului vizionat cu o seară înainte și care se culcă tot cu ochii la vreo peliculă.

Sunt norocoasă. Cunosc două persoane care mănâncă film pe pâine. Monica Popescu, unul dintre puținii jurnaliști (cu diplomă!) care scrie de noua ani de zile cronică de film și Monica Felea, omul care face de vreo 6 ani PR cultural și producție de evenimente cinematografice. Ele te vor ajuta, umblătorule, să alegi mai ușor din meniul variat și bogat, al evenimentelor cinematografice.

Dar mai întâi să îți fac cunoștință oficial cu Monicile.1. Care sunt cele mai mari proiecte la care ai lucrat?

Monica Popescu: De 9 ani încoace – de pe băncile facultăţii, de fapt – lucrez la „TVmania” şi „TVSatelit”, singurele ghiduri TV contra cost din România. Scriu despre cinema, televiziune, seriale şi vedete de la noi şi de aiurea. Până ajung să-mi fac site-ul meu despre cinema, am un blog pe care scriu despre tot ce văd şi merită să vadă şi alţii: nu degeaba mă uit la 36 de seriale în parelel…(nr: blogul de care spune este Filmele Monicăi)

Monica Felea: E destul de greu să aleg un singur proiect. E ca și cum aș avea mai mulți copii și ar trebui să spun pe care îl iubesc mai mult. În acest moment am terminat lucrul pentru Dracula Film Festival, acolo unde m-am ocupat de partea de guest a festivalului si am intrat intens în Campania de promovare a filmului Poveste de dragoste, regizat de Cristina Iacob, film ce va avea premiera pe 27 Noiembrie. Proiectul meu “cel mai de suflet” este însă Divan Film Festival. Am început ca PR al festivalului, a urmat partea de organizare, iar acum îl coordonez întru totul. Lucrez alături de oameni la care țin foarte mult și care sunt foarte buni în ceea ce fac. Cumva, fiecare a înțeles că facem asta împreună și este singurul proiect unde nu-mi fac niciodată griji referitor la implicarea celor cu care lucrez. Un alt proiect foarte drag este programul 10 pentru film, din cadrul TIFF, pe care l-am urmărit încă de la început. Anul acesta am ajuns să lucrez acolo. Este un proiect care oferă șansa actorilor din teatru, de a intra în contact cu lumea filmului. Cel mai mare proiect al meu cred că a fost Campania #selfie, campanie în cadrul căreia am învățat foarte multe. Apoi, mă ocup de vreo 2 ani, de imaginea actriței Olimpia Melinte, împreună cu Anca Maco.2. La ce evenimente dedicate industriei cinematografice ai participat în ultimul an?

Monica Popescu: Anul acesta, la fel ca anul trecut, am fost la Dracula Film Festival (ediţia nr. 3, Braşov, 7-11 octombrie). Experienţa a meritat din toate punctele de vedere, sper să ajung şi anul viitor acolo.

Monica Felea: Sunt multe…sigur îmi vor scăpa câteva!:) Festivaluri: BIFF (unul dintre cele mai importante festivaluri din Bucuresti), Comedy Cluj, TIFF (Cluj), Divan Film Festival (Craiova-Cetate Dolj), Dracula Film Festial (Brașov), Timishort (Timișoara), Anim’est (București). Cam tot ce înseamnă premiere de film românesc, Premiile Gopo și așa mai departe.

Continuarea pe: blog.umblat.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii