Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro De ce să nu mergi în #infoculaguna?

ro

24 Feb, 2016 10:26 3377 Marime text

Infotripul este un fel de nălucă. Auzi uneori de el, dar nu ai cum să ajungi acolo. Eveniment dedicat doar agenţilor, infoul este ocazia perfectă de a cunoaşte şi testa serviciile turistice ale unei ţări. Motivele pentru care înscrierea este atât de riguroasă sunt puţine, dar importante.

În primul rând, locurile în orice infotrip sunt limitate. Hotelurile care primesc grupurile de agenţi, oferind un tarif preferenţial de cazare, o fac în limita unui număr bine stabilit dinainte.

Apoi, programul de info este un pic diferit de cel al unei vacanţe. De obicei, în info mergi uneori de dimineaţă până seară, din hotel în hotel, cunoscând echipa managerială şi ascultând la nesfârşit prezentarea atuurilor pe care fiecare unitate de cazare le aruncă în joc. Ca să vorbeşti aceeaşi limbă cu angajaţii hotelurilor, trebuie să ai ceva cunoştinţe de turism. Altfel, numeri orele până se încheie prezentările şi te întorci acasă cu mintea plină de informaţii pe care speri să ţi le traducă şi ţie un agent de turism, cândva.

Până acum trei ani, cam asta se întâmpla şi în infotripurile organizate de Laguna Tour, tour operator pentru vecinii noştri bulgari.

Promoul pentru #infoculaguna, din 2013

După plângerile înregistrate, cum că oamenii fac băşici în tălpi, se tonifică muşchi de care nu aveau habar (scary stuff, right there), organizatorii infotripului anual, dedicat vizitării staţiunilor montane din Bulgaria, au hotărât să schimbe programul evenimentului şi mai ales maniera de înscriere. Acum infoul este Hitch-ul turismului, participă oricine, dar trebuie să vină recomandat.

Aşa se face că de la an la an, evenimentul organizat de obicei în luna februarie (anul acesta perioada aleasă a fost 17-21 februarie) stârneşte din ce în ce mai mult interes. Dovada: în 2016, dornici să vadă (sau să revadă) staţiunile bulgarilor au fost peste 100 de persoane. Practic de înscris s-a putut înscrie oricine, indiferent de existenţa unui background în turism sau de lipsa lui, dar conta recomandarea. Sună un pic a societate secretă? Şi dacă vă spun că există şi un grup al Infotripiştilor nu cred că fac altceva decât să arunc jar pe foc, nu? Atunci nu vă mai spun.

Grupul din #infoculaguna 2016

Prin urmare, dacă criteriul de selecţie a participanţilor a fost modificat, de ce să nu mergi în info cu Laguna?

În primul rând dacă eşti vreun ghizoroi sau vreun fan al dormitului odată cu găinile, infoul nu e de tine. Seară după seară de petrecere, cu muzică, mâncare bună şi entertainment, all inclusive, nu sunt chiar de oricine.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii