Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Cum a fost la brunch - Le-Premier

ro

03 Feb, 2016 12:32 3846 Marime text

În ultima zi de Ianuarie, când soarele strălucea semeț pe cer, gândul nu-mi fugea la promenadă, ci la brunchul de la Le-Premier, unde eram așteptată, alături de alți câțiva constănțeni, să mă alint cu arome noi, delicioase.

Brunchul a fost primul de acest tip organizat de noua echipă a localului, ce privește semeț către toată plaja Modern.

De cum am intrat, am zărit semnul ce amintește de interminabilele dezbateri din ultima perioadă. No smoking la Le-Premier nu înseamnă însă mese goale și clienți nemulțumiți. Din contră, înăuntru, e flux și reflux. Bufetul care își prezintă dichisitele arome, îmbie pe toată lumea. Oamenii întreabă, admiră, se lasă seduși de culori și forme și apoi aleg. Toți se întorc după câteva momente, pradă gustului captivant.



”Brunch is breakfast and lunch”, îmi spune bucătarul chef de la Le-Premier, Cesar Velasquez, chilian la origini, dar român la cât de bine ne vorbește limba. Începem coversația în engleză, dar continuăm în română. Suntem în fața bufetului unde sunt peste 20 de feluri de mâncare, toate dedicate brunchului de azi.
 

“Meniul e compus din preparate reci și calde. Avem friptură de vită și cârnați de cerb, dar și ouă benedict sau frittata, o omletă țărănească.”, îmi spune Cesar.

Friptura de vită și guacamole

Aranjate pe farfurii dantelate, sunt sendvișurile cu somon, cremă de brânză cu ierburi aromate și spanac. Ceva mai încolo, descopăr mini bruschetele cu hribi și parmesan și puiul marinat cu miere și muștar, cu un pic de ceapă caramelizată, atât de fragedă că se topește în gură.

Cesar îmi povestește apoi de supa de roșii pe care a pregătit-o astăzi. Cum roșiile din piață nu sunt cele mai dulci acum, secretul pentru o supă reușită stă într-un detaliu, ignorat de multe ori.
 

“Am copt roșiile în cuptor, câteva minute ca supa să aibă savoare”.

Și are! Este dulce-acrișoară, cremoasă și consistentă. O variantă perfectă pentru un brunch, deschizătoarea de drum a ceea ce va să vină.

Câteva dintre preparatele servite la brunch

Celor care nu le place supa defel, Cesar le-a pregătit o ciorbă de văcuță, respectând de data aceasta rețeta tradițională cap-coadă.

Pentru cei care iubesc mâncărurile light, salad bar-ul cere atenție cu trei preparate apetisante: o salată de varză cu pui și maioneză pregătită din muștar, curry și miere, apoi un guacamole, cu gustul său fresh și o altă salată de sfeclă roșie coaptă. Un trio pe care îl mănânci mai întai din ochi, la cât de bine arată! Asta dacă nu cumva, privirea îți fuge de la preparatele calde, direct în vitrina cu deserturi, făcând saltul către colțul dedicat hiperglicemiei.

Granola din iaurt grecesc cremos, miere și fructe confiate, un cheescake de nucă de cocos, cu blat de alune de pădure și marmeladă de trandafiri și o tartă de vanilie cu zmeură și căpșuni, toate cheamă la desfrâu glucidic.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii