Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 19 martie, cântăreţul român care umplea stadioane întregi... (video)

ro

19 Mar, 2016 00:00 2663 Marime text
Se împlinesc şapte ani de la dispariţia cântăreţului de muzică populară Ion Dolănescu, care a murit în urma unei afecţiuni cardiace. Avea doar 65 de ani. Mii de oameni l-au însoţit, pe 19 martie, pe ultimul său drum.
 
Ion Dolănescu a debutat la 18 ani, la Casa de Cultură din Târgovişte. În 1966, a absolvit Liceul „Ienăchiţă Văcărescu" din acelaşi oraş şi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă. A înregistrat, de-a lungul carierei sale, nu mai puțin de 50 de albume, pe discuri de vinil și CD. Multe melodii le-a interpretat în duet cu Ionuț Dolănescu și cu Maria Ciobanu.
 
Melodiile populare, de petrecere, dor şi dragoste lansate pe parcursul carierei au încântat publicul care umplea sălile de spectacol. Dintre piesele sale amintim „M-am născut lângă Carpaţi”, „De când sunt pe-acest pământ”, „Gorjule, grădină dulce”, „Neuitata mea, Maria”.
 
Pe 7 februarie 2004, Ion Dolănescu a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii