Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 75 de ani

ro

25 Jan, 2019 00:00 1636 Marime text

Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu s-a născut pe 25 ianuarie 1944, în Perşinari, Dâmboviţa, într-o familie numeroasă. A debutat la Casa de Cultură din Târgovişte. În 1966, a absolvit Liceul „Ienăchiţă Văcărescu" din acelaşi oraş şi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă. 
 
De-a lungul anilor, Ion Dolănescu a înregistrat 50 de albume, pe discuri de vinil și CD. Multe melodii le-a interpretat în duet cu Ionuț Dolănescu și cu Maria Ciobanu.
În 2004, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorit cu Iustina Băluţeanu, iar apoi cu interpreta Maria Ciobanu, care i-a dăruit un fiu, Ionuţ Dolănescu. Căsătoria cu Maria Ciobanu s-a încheiat cu un divorţ. În 1975, Dolănescu devine tatăl lui Dragoş Carlos, a cărui mamă este Margarita Valenciano, din Costa Rica.
 
Artistul s-a stins din viaţă pe 19 martie 2009, în urma unei afecţiuni cardiace. Mii de oameni l-au însoţit pe ultimul său drum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii