Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? „Fata cu părul de foc” ne-a părăsit pentru totdeauna într-o zi de 14 iulie (video)

ro

14 Jul, 2016 00:00 1656 Marime text


Un apel la ambulanţă în data de 14 iulie 2010 nu anticipa deloc tragedia care avea să dea peste cap întreaga lume artistică românească. Azi, se împlinesc şase ani de când Mădălina Manole a decis că rostul ei pe această lume s-a sfârşit. „Fata cu părul de foc”, care ar fi trebuit să-şi sărbătorească azi ziua de naştere, ne-a părăsit pentru totdeauna. Însă, în loc să fie sărbătorită, familia şi fanii cântăreţei comemorează încă un an de la moartea ei.
 
Mădălina Manole şi-a luat viaţa, otrăvindu-se cu Furadan, în locuinţa sa din Otopeni, lăsând un mesaj în care mărturisea că ştie că lumea o iubeşte şi că regretă gestul pe care îl face. Decizia ei extremă a provocat tristeţe printre fani, cei care o iubeau, dar şi printre artiştii României.
 
Născută pe 14 iulie, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, Mădălina a fost primul copil al cuplului format din Ion şi Eugenia Manole. După ce a studiat chitara, a compus muzică pe versurile poeţilor consacraţi, „Toamnă Nouă“ intitulându-se prima compoziţie proprie. În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental“, compusă de Şerban Georgescu, iar în 1991, începe seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franţa.
 
Dintre cele mai frumoase melodii ale ei, amintim „Te-am văzut, mi-ai plăcut“, „Fată dragă“, „Să nu mă minţi“, „Nu-ţi pierde curajul“, „Ei şi ce“, „Cântec pentru voi“, „Suflet gol“.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, după ce a divorţat de compozitorul Şerban Georgescu, s-a căsătorit cu Petru Mircea, iar pe 8 iunie 2009, cântăreaţa l-a adus pe lume pe singurul său copil, un băieţel pe care l-a botezat Petru Jr.Ti-a placut articolul?

Comentarii