Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fericirea are chipul tău!“ Ioana Emilia Colibășanu, din nou campioană națională. Cristian Radu, prima medalie din cariera de atlet (galerie foto)

ro

17 Aug, 2020 00:00 4343 Marime text
  • Ioana Emilia Colibășanu s-a impus în proba de triplusalt, cu 12,27 m.
  • Cristian Valentin Radu a devenit vicecampion național la triplusalt, cu 14,06 m.
  • Pe podium a urcat și Mădălina Manole, argint la aruncarea greutății (13,11 m).   
 
Etapa finală a Campionatului Național de atletism rezervat juniorilor 2 (Under-18), întrecere disputată pe stadionul „Iolanda Balas Soter” din Bucuresti, i-a adus un nou titlu național constănțencei Ioana Emilia Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea).
Valoroasă atletă de pe litoral s-a impus în proba de triplusalt, cu 12,27 m, o performanță cu opt centimetri mai bună decât a atletei care a ocupat locul doi. Poziția a patra la această probă, cu 11,73 m, i-a revebit unei alte constănțence, Cristina Stancu (CSS1 - Farul; antrenori, soții Coculeana și Ioan Oltean). „Fericirea are chipul tău, Ioana Emilia Colibășanu!“, a exultat Carmen Botea. Eleva sa este multiplă campioană națională, inclusiv la categoria de vârstă superioară.

Medalie de argint pentru un viitor de aur

O evoluție foarte bună în capitală a avut și Cristian Valentin Radu (CS Farul; antrenor, Alin Larion), care a devenit vicecampion național la triplusalt, cu 14,06 m. Cristian nu va uita această medalie de argint niciodată, întrucât este prima medalie din cariera sa de atlet! „Medalie de argint pentru un viitor de aur! Peste granița celor 14 m (14.06m), călcând pe urmele colegilor titrați de la sărituri (Petre Marian, Scanghel Valentin, Moroșan George, David Spiridon, Cristian Bododel, Bădescu Vlad, Sbarcea Dragoș sau Lefcenco Andreea Simona! Spor și succes în continuare, muncă și abnegație în sportul de performanță, note bune la Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru Constanța»“, a fost mesajul lui Alin Larion cu ocazia acestui eveniment aparte din viața și cariera sportivă a elevului său. Cristian Radu îți putea desăvârși evoluția de la acest Campionat Național cu o prezență pe podium și la lungime, nefiind departe de medalie: locul cinci, cu 6,61 m.

Podium și la aruncarea greutății

La Naționalele din București a fost medaliată și Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul), argint la aruncarea greutății (13,11 m), după cum Roxana Constantin (CSS1 Constanța - Farul), antrenată tot de soții Oltean, s-a clasat de două ori pe locul șapte, la 400 m (59,54 s), respectiv 200 m (26,86 s).

Sursa foto: Facebook (Carmen Botea, Alin Larion)

Citește și:

Atleta Ioana Emilia Colibășanu, învingătoare în Cupa României. Constanța, mai multe prezențe pe podium

Noi medalii pentru Constanța la atletism. Vlad Bădescu, de la CS Farul, a luat argint la Cupa României pentru seniori (galerie foto)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii