Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Corina Chiriac îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi (audio)

ro

26 Oct, 2015 00:00 4081 Marime text


Cântăreaţa de muzică uşoară Corina Chiriac îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi. Artista împlineşte vârsta de 66 de ani. Cu această ocazie, lansează albumul „Hai, hai lângă mine stai”, cu 20 de melodii, în totalitate noi.
 
Corina Chiriac s-a născut la data de 26 octombrie 1949, în capitală. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac, a fost profesor la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, iar mama sa, Elisabeta Chiriac, profesoară de pian la acelaşi Conservator. 
 
Cântăreaţa a rememorat una dintre cele mai plăcute și neobișnuite aniversări. „Am să încerc să vă prezint aniversarea care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie pe care o înghesuisem în nisip, în apropierea apei, și o băteau valurile, ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură «La mulți ani!»”, a povestit Corina Chiriac, într-un interviu acordat Agerpres.
 
Cu ocazia zilei sale de naştere, artista a dorit să marcheze momentul într-un mod inedit. „La 66 de ani, voi lansa un dublu CD de muzică ușoară românească nouă, nu un CD de remixuri ale pieselor de altădată sau piese străine reinterpretate în România. Într-adevăr, ce aduce nou acest dublu album sunt 20 de melodii create de-a lungul a patru ani de zile de compozitorul și orchestratorul Nicolae Caragea împreună cu mine, în calitate de solist vocal, autor al textelor și producător. Am și doi colaboratori în calitate de textieri, dar textele îmi aparțin în 90% sau poate și mai mult”.
 
O artistă de succes

Născută într-o familie cu tradiţii artistice, Corina Chiriac a studiat pianul, iar în 1955, s-a înscris la Şcoala de Muzică nr. 1 din capitală, unde a studiat vioara timp de şase ani. Cursurile liceale le-a urmat tot la Bucureşti.

La Casa de Cultură a studenţilor „Grigore Preoteasa”, în cadrul concursului „Debuturi”, câştigă premiul de popularitate. În 1967, intră la IATC „I.L. Caragiale”, clasa Actorie. Ulterior, debutează la Teatrul de Comedie, cu un rol secundar în piesa „Sfântul”. Trei ani mai târziu, obţine nota 10 la concursul „Steaua fără nume”. Urmează şi debutul internaţional, care a avut loc în Polonia.

În anul 1979, devine protagonista show-ului tv „Eu sunt Corina”, în regia lui Tudor Vornicu, iar în acelaşi an, reprezintă România la Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveţia.


Dintre melodiile lansate de artistă amintim „Unde erai?”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Opriţi timpul”, „Uită nostalgia”, „Nu te enerva”, „Inimă nebună”.
 
Sursa foto: adevarul.ro
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii