Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actrița Salma Hayek împlinește astăzi 50 de ani

ro

02 Sep, 2016 00:00 2826 Marime text


Celebra actriță sud-americană Salma Hayek, unul dintre simbolurile frumuseții de la Hollywood, a văzut lumina zilei la 2 septembrie 1966, în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic. Pe numele său complet Salma Hayek Jiménez, ea este fiica unei soliste de operă și a unui director de companie petrolieră. Salma are un frate mai mic, pe nume Sami.
A fost crescută într-o familie bogată de romano-catolici devotați, traditionaliști, iar la vârsta de 12 ani a fost trimisă la „Academy of the Sacred Heart”, din Grand Coteau, Louisiana, SUA, pentru a-și continua studiile. Acolo a fost diagnosticată cu dislexie. A studiat relațiile internaționale la Universitatea ibero-americană din Ciudad de México.
 
Salma Hayek și-a făcut debutul în film la vârsta de 23 de ani cu rolul Teresa în telenovela omonimă din anul 1989, care i-a adus un succes uriaș, făcând-o vedetă în Mexic. S-a mutat la Los Angeles pentru a studia actoria cu Stella Adler. Deficiențele sale de limbă engleză au fost atribuite dislexiei, afecțiune de care nu s-a îndepărtat.
 
De la debut, frumoasa actriță a interpretat roluri în peste 60 de producții cinematografice și de televiziune. Cele mai notabile roluri ale sale au fost în pelicula Wild, Wild West, ecranizată în 1999, unde l-a avut ca partener pe la fel de celebrul Will Smith. Salma este cunoscută și grație personajului feminin principal din filmul Desperado, în care a jucat alături de Antonio Banderas. Un rol excepțional care i-a influențat cariera a fost cel al Fridei Khalo, în ecranizarea Frida, din anul 2002.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii