Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Condimente care întăresc sistemul imunitar

ro

16 Jul, 2015 00:00 1256 Marime text
Condimentele au un conţinut bogat de vitamine şi proteine, substanţe ideale pentru întărirea sistemului imunitar. Oregano, spre exemplu, are drept componente active substanţe cu importante proprietăţi antibacteriene. Acest condiment este un antioxidant puternic, de 42 de ori mai eficient decât merele, de 12 ori mai vitalizant decât portocalele şi de patru ori mai eficient decât afinele.
 
Scorţişoara, datorită puternicelor efecte antimicrobiene, reprezintă un inamic redutabil al bacteriilor şi al microbilor. Consumul frecvent de scorţişoară împiedică formarea şi dezvoltarea infecţiilor în organism şi reduce valoarea glicemiei. În plus, are proprietăţi antiinflamatorii şi este un bun tonic cerebral. Ghimbirul, pe lângă faptul că are capacitatea de a întări sistemul imunitar, ameliorează durerile reumatice, îmbunătăţeşte sistemul circulator şi poate fi folosit împotriva bolilor cardiovasculare.
 
Şi chili este un condiment care are o influenţă majoră asupra creşterii imunităţii organismului. Totodată, este indicat în tratarea problemelor pulmonare, fiind un remediu excelent pentru nasul înfundat. În plus, chili are capacitatea de a arde grăsimile şi de a accelera digestia. Din aceste motive, este indicat în curele de slăbire. Pătrunjelul este, la rândul lui, o sursă importantă de vitamine şi minerale. Graţie proprietăţilor sale, combate anemia şi întăreşte sistemul imunitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii