Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Orez cu lapte (Rețetă din 1931)

ro

12 Dec, 2021 08:47 2526 Marime text



Orez cu lapte, pentru două persoane, se întrebuințează următoarele cantități: 50 g. orez, 150 g. lapte, 25 g. zahăr, coajă de lămâie sau 1/2 de băț de vanilie.





Strecurăm laptele într-un vas clătit și îl punem să se fiarbă. În timp ce fierbe, curățim orezul și-l spălăm. În lapte punem vanilia sau coaja de lămâie și 3 lingurițe de zahăr.





Restul îl punem să se arză ca să-l ornăm.




După ce s-a fiert laptele, punem orezul și din când în când mestecăm ca să nu se ardă. Îl mestecăm binișor sa nu se fărâme.




După ce s-a fiert, îl răsturnăm într-o farfurie și îl lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit îl ornăm cu zahăr ars sau cu scorțișoară pisată.






Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.





Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.









Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.








Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și:


 GastroArt O istorie a esteticii culinare în România. Prima parte



GastroArt Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii