Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La închisoare, ca în vacanţă Condiţii de lux pentru criminali, la un penitenciar din Norvegia (video)

ro

10 May, 2011 03:57 2693 Marime text

la-inchisoare-ca-in-vacanta-conditii-de-lux-pentru-criminali-la-un-penitenciar-din-norvegia-94879.jpgOre de înot, plimbări cu barca, şedinţe de bronzat, relaxare în faţa televizorului. La prima vedere, pare programul oferit turiştilor într-o staţiune, însă în realitate, de asta au parte deţinuţii unei închisori din Norvegia. Nu stau în celule, ci în apartamente, nu sunt înconjuraţi de ziduri cu sârmă ghimpată, ci se pot mişca oriunde vor şi, în plus, au serviciul asigurat. Plus drept la concediu.

Pare greu de crezut, dar domnii din imaginile următare sunt deţinuţi. Au fost condamnaţi să-şi ispăşească pedeapsa în închisoarea norvegiană din insula Bastoy. Cuvântul "evadare" nu face însă parte din vocabularul lor.

Surprinzător, cei 120 de condamnaţi, fie că sunt criminali, violatori sau hoţi, locuiesc în case, unde au totul asigurat. Fiecare are propria cameră.

Ziua, deţinuţii muncesc. Au diferite slujbe. Chiar şi un deţinut care şi-a ucis şi tranşat părinţii se mişcă în voie. Abia seara apar şi gardienii, 5 la număr. Dar vizita e extrem de scurtă.

Anual, deţinuţii au dreptul la 18 zile de concediu, pe care le pot petrece în afara insulei, dar pe teritoriul ţării. În Norvegia, rata infracţionalităţii e foarte scăzută, iar oficialii spun că datorită regimului unor astfel de penitenciare.


Sursa: Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii