Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua persoanelor vârstnice, sărbătorită la Tulcea (galerie foto)

ro

29 Sep, 2017 16:04 1994 Marime text
Vineri, începând cu ora 11.00, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, Constantin Albu și Mihai Nicolae, consilier al președintelui CJ Tulcea, au participat la ședința festivă organizată cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice.

Întreaga săptămână a fost dedicată celor în vârstă. Astfel, au fost puse la punct sesiuni de acordare de asistență medicală (măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei), au fost organizate ședințe festive, concursuri, intrare gratuită la muzee și s-a circulat gratuit cu autobuzele.
 
De asemenea, anul acesta va exista o colaborare cu Episcopia Tulcii pentru organizarea unui turneu ecumenic care va cuprinde vizitarea lăcașurilor de cult din județ (Mănstirile Celic Dere, Cocoș, Saon, Bazilica Niculițel), cu participarea la slujba religioasă, urmată de o masă ecumenică la mănăstirea Celic Dere.
 

„Cred că marcarea acestui eveniment deosebit de important este o formă de respect pe care o arătăm unei generații care a îndurat multe pentru ca noi, astăzi, să ne putem bucura de toate privilegiile vieții. Este modul nostru de a ne arăta recunoștința față de părinții noștri, față de bunicii noștri, față de toți cei care ne-au fost alături de-a lungul vieții“, a transmis vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani.

 
La evenimentul de vineri au mai participat, alături de prefectul Lucian Furdui, și deputații tulceni Lucian Simion, Anișoara Radu, Mirela Furtună, viceprimarul Petre Marinescu, directorul casei Județene de Pensii, Mihaela Stănciulescu, reprezentanți ai Consiliului pentru Persoane Vârstnice.
 
Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii