Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

ro

10 Sep, 2015 07:29 1321 Marime text
 
La 10 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, cu scopul de a informa și de a conștientiza populația la nivel global cu privire la posibilitatea de a preveni actul suicidal, considerat în prezent cea mai mare problemă de sănătate publică, informează Agerpres.

Inițiată de către Asociația Internațională pentru Prevenirea Sinuciderii (AIPS) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în 2003, pe parcursul anilor au fost cooptați și alți parteneri, pentru a susține financiar acțiuni pentru prevenirea comportamentului suicidar, prin facilitarea accesului la tratamente adecvate și monitorizarea persoanelor care au încercat să se sinucidă.

Tema anului 2015 — "Prevenirea suicidului: acționând din exterior salvăm vieți" — subliniază importanța acțiunilor desfășurate de persoane fizice și organizații pentru a preveni sinuciderea. Tema încurajează și subliniază rolul pe care îl poate avea fiecare individ din cadrul unei comunități prin implicarea în combaterea acestui fenomen complex.

În ultimii ani, au fost organizate peste 500 de activități în 70 de țări, potrivit IASP, care au inclus evenimente educaționale și comemorative, conferințe de presă, reuniuni, postări pe rețelele de socializare Facebook și Twitter, după cum se menționează pe www.iasp.info. În acest an IASP pune pe site-ul său bannere și postere traduse în 50 de limbi pentru a marca această zi. Pentru a ne arăta implicarea în combaterea acestui fenomen unul dintre postere ne îndeamnă să aprindem o lumânare lângă o fereastră la ora 20.00. 




Sursa: Agerpres
Sursa foto: citadinul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii