Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:35 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de cetățeni străini păcăliți prin anunțuri false de vânzare. Prejudiciu de sute de mii de euro

ro

09 Apr, 2019 14:08 813 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în această dimineață 7 percheziții în localitățile Râmnicu Vâlcea, Chiajna - județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu - județul Gorj și în București.
 
Potrivit IGPR, acțiunea a vizat locuințele a 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani.
 

”În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri.
 
Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane)” - au mai precizat reprezentanții IGPR.

 
În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută.
 
La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă.
 

”În activități au fost angrenați polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Institutului Național de Criminalistică din I.G.P.R., polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate Pitești, luptători pentru acțiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliția orașului Novaci, precum și jandarmi din Gorj.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română” - au mai menționat reprezentanții IGPR. 

Sursa foto: Poliția Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii