Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate (galerie foto)

ro

07 Feb, 2019 13:57 619 Marime text
În data de 06.02.201, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 162 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.455 lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în ultimele 24 de ore au fost constatate :
22 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale; 
14 de abateri pentru  tulburarea  ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case;
52 încălcări ale legislației rutiere,
5 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români,
51 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun,
7 abateri pentru exercitarea unor acte de comerț ilicit în perimetrul piețelor din zona de sud a orașului și
au fost dispuse 5 măsuri complementare de confiscare a bunurilor ( produse de papetărie, uz casnic și întreținere) folosite la săvârșirea contravenției,etc.

De asemenea, polițiștii locali au depistat pe un mijloc de transport în comun al RATC ce deservea linia 2-43, în zona Victoria, o persoană minoră cu apect fizic îngrijit, care călătorea fără bilet la o oră târzie.

În urma verificărilor efectuate de către oamenii legii s-a stabilit faptul că minorul, în vârstă de 16 ani, a părăsit în mod voluntar un centru de plasament din municipiul Constanța, fiind semnalat ca dispărut, dar și cu preocupări infracționale, acesta are calitatea de suspect într-un dosar penal întocmit pentru furt din auto.

Dupa încheierea formalităților, cazul a fost predat Secției 1 Poliție în scopul dispunerii măsurilor legale.

Tot în data de 06.02.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au identificat în cartierul CET doi câini de talie mare din rasa Cane Corso și American Staffordshire Terrier, care nu aveau botniță, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravențională a deținătorilor patrupezilor cu amendă în valoare de 1500 lei, fiecare, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

”Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențional a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei.
Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale” - au mai precizat reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: Poliția LOcală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii